Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grillázskrém torta recept

Grillázskrém torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 14 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • fél dl víz
    • fél dl étolaj

    A krémhez:

    • 1 cs karamellás pudingpor
    • fél l tej
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 dl tejszín (habtejszín)

    Grillázshoz:

    • 10 dkg porcukor
    • 5 dkg darált dió
    • 10 dkg cukorból karamell

    Elkészítése:
    A tojásokat szétválasztom A fehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verem. A tojások sárgáját a maradék cukorral,vízzel és az olajjal habosra kikeverem, majd hozzáadom a felvert fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet. Kapcsos, kikent torta formában (26 cm-es), 180 fokon tűpróbáig sütöm. Amikor kihűlt három lapba vágom.
    A tejben felfőzzük a pudingot, majd mikor kihűlt hozzákeverjük a margarint és a porcukrot, majd alaposan kihabosítjuk. 10 dkg cukrot karamellizálok, majd levesszük a tűzről mikor szép barna, és hozzáadom a diót. Egy sütőpapírra simítom, majd hagyom kihűlni. Amikor megdermedt akkor széttördelem és belekeverem a pudingos krémbe.
    A maradék 10 dkg cukrot is karamellizálom, majd még melegen a lapokra simítom. Gyorsan kell vele dolgozni, mert gyorsan dermed. A legalsó lapra kenek krémet, majd ráteszem a következő lapot, újra krém és végül befedem a maradék lappal. Ha marad krém akkor az oldalát is bekenem vele. Ízlés szerint díszítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá