Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyetorta recept

Gesztenyetorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 3 dkg kakaópor

    Kompót:

    • 1 l víz
    • 70 dkg savanyú alma
    • 1 db citrom
    • szegfűszeg
    • fahéj

    A krémhez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 1 zacskó vaníliás pudingpor
    • 2 dl tej
    • 6 dkg cukor
    • 40 dkg tejszínhab
    • 10 g zselatin
    • 0,5 dl víz
    • 70 dkg gesztenyemassza + tejszínhab

    Elkészítése:

    A piskótamasszát összekeverjük, kisütjük. Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és a citrom, a szegfűszeg, a fahéj hozzáadásával kompótot főzünk. A pudingport, a tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük. A visszamaradt tejet a cukorral felforraljuk. A tűzről levéve a simára kevert pudingporhoz gyors keveréssel hozzáöntjük, majd sűrűre főzzük. A csokoládés piskótakarikát félbevágjuk, a gesztenyemasszával megkenjük (amibe előzőleg tejszínhabot kevertünk, hogy ne legyen túl tömény). A kihűlt almakompótot leszűrjük, majd szeletenként ráhelyezzük, szorosan egymás mellé. A kihűlt vaníliakrémhez hozzákeverjük a tejszínhabot, a felolvasztott zselatint és ráöntjük az almaszeletekre. Kihűlésig hűtőbe tesszük. Díszíthetjük tejszínhabbal, piskótalappal vagy babapiskótával.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá