Gesztenyetorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3 dkg kakaópor
Kompót:
- 1 l víz
- 70 dkg savanyú alma
- 1 db citrom
- szegfűszeg
- fahéj
A krémhez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- 6 dkg cukor
- 40 dkg tejszínhab
- 10 g zselatin
- 0,5 dl víz
- 70 dkg gesztenyemassza + tejszínhab
Elkészítése:
A piskótamasszát összekeverjük, kisütjük. Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és a citrom, a szegfűszeg, a fahéj hozzáadásával kompótot főzünk. A pudingport, a tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük. A visszamaradt tejet a cukorral felforraljuk. A tűzről levéve a simára kevert pudingporhoz gyors keveréssel hozzáöntjük, majd sűrűre főzzük. A csokoládés piskótakarikát félbevágjuk, a gesztenyemasszával megkenjük (amibe előzőleg tejszínhabot kevertünk, hogy ne legyen túl tömény). A kihűlt almakompótot leszűrjük, majd szeletenként ráhelyezzük, szorosan egymás mellé. A kihűlt vaníliakrémhez hozzákeverjük a tejszínhabot, a felolvasztott zselatint és ráöntjük az almaszeletekre. Kihűlésig hűtőbe tesszük. Díszíthetjük tejszínhabbal, piskótalappal vagy babapiskótával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »