Gesztenyetorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3 dkg kakaópor
Kompót:
- 1 l víz
- 70 dkg savanyú alma
- 1 db citrom
- szegfűszeg
- fahéj
A krémhez:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- 6 dkg cukor
- 40 dkg tejszínhab
- 10 g zselatin
- 0,5 dl víz
- 70 dkg gesztenyemassza + tejszínhab
Elkészítése:
A piskótamasszát összekeverjük, kisütjük. Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és a citrom, a szegfűszeg, a fahéj hozzáadásával kompótot főzünk. A pudingport, a tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük. A visszamaradt tejet a cukorral felforraljuk. A tűzről levéve a simára kevert pudingporhoz gyors keveréssel hozzáöntjük, majd sűrűre főzzük. A csokoládés piskótakarikát félbevágjuk, a gesztenyemasszával megkenjük (amibe előzőleg tejszínhabot kevertünk, hogy ne legyen túl tömény). A kihűlt almakompótot leszűrjük, majd szeletenként ráhelyezzük, szorosan egymás mellé. A kihűlt vaníliakrémhez hozzákeverjük a tejszínhabot, a felolvasztott zselatint és ráöntjük az almaszeletekre. Kihűlésig hűtőbe tesszük. Díszíthetjük tejszínhabbal, piskótalappal vagy babapiskótával.