Gesztenyetorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gesztenyetorta

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg kakaópor

Kompót:

  • 1 l víz
  • 70 dkg savanyú alma
  • 1 db citrom
  • szegfűszeg
  • fahéj

A krémhez:

  • 3 tojássárga
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 40 dkg tejszínhab
  • 10 g zselatin
  • 0,5 dl víz
  • 70 dkg gesztenyemassza + tejszínhab

Elkészítése:

A piskótamasszát összekeverjük, kisütjük. Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és a citrom, a szegfűszeg, a fahéj hozzáadásával kompótot főzünk. A pudingport, a tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük. A visszamaradt tejet a cukorral felforraljuk. A tűzről levéve a simára kevert pudingporhoz gyors keveréssel hozzáöntjük, majd sűrűre főzzük. A csokoládés piskótakarikát félbevágjuk, a gesztenyemasszával megkenjük (amibe előzőleg tejszínhabot kevertünk, hogy ne legyen túl tömény). A kihűlt almakompótot leszűrjük, majd szeletenként ráhelyezzük, szorosan egymás mellé. A kihűlt vaníliakrémhez hozzákeverjük a tejszínhabot, a felolvasztott zselatint és ráöntjük az almaszeletekre. Kihűlésig hűtőbe tesszük. Díszíthetjük tejszínhabbal, piskótalappal vagy babapiskótával.