Hozzávalók:
Piskótához:
Kompót:
A krémhez:
Elkészítése:
A piskótamasszát összekeverjük, kisütjük. Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és a citrom, a szegfűszeg, a fahéj hozzáadásával kompótot főzünk. A pudingport, a tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük. A visszamaradt tejet a cukorral felforraljuk. A tűzről levéve a simára kevert pudingporhoz gyors keveréssel hozzáöntjük, majd sűrűre főzzük. A csokoládés piskótakarikát félbevágjuk, a gesztenyemasszával megkenjük (amibe előzőleg tejszínhabot kevertünk, hogy ne legyen túl tömény). A kihűlt almakompótot leszűrjük, majd szeletenként ráhelyezzük, szorosan egymás mellé. A kihűlt vaníliakrémhez hozzákeverjük a tejszínhabot, a felolvasztott zselatint és ráöntjük az almaszeletekre. Kihűlésig hűtőbe tesszük. Díszíthetjük tejszínhabbal, piskótalappal vagy babapiskótával.