Gesztenyés torta recept

Hozzávalók:
Nagyobb laphoz (26 cm átmérőjű):
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek víz
- 8 ek kristálycukor
- 2 ek vaniliás cukor
- 1/2 cs sütőpor
- 4 ek darált dió
- 4 ek liszt
Kisebb laphoz (18 cm átmérőjű):
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek víz
- 4 ek kristálycukor
- 1 ek vaniliás cukor
- 1/4 cs sütőpor
- 2 ek darált dió
- 2 ek liszt
Krémhez:
- 500 g margarin
- 500 g gesztenyemassza
- 2 rumaroma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- vaníliás és porcukor izlés szerint
Tetejére:
- 1 l habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vízzel alaposan kihabosítjuk, majd fakanállal belekeverjük a lisztben elkevert sütőport és diót.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A lapokat kihűtjük.
A krém hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, majd az egészet jól kihabosítjuk. A tejsznt felverjük.
A kihűlt lapokat ketté vágjuk. A lapokat betöltjük a gesztenyés krémmel, a nagyot körbekenjük tejszínhabbal, rátesszük a kisebbet, majd ezt is körbekenjük tejszínhabbal. A maradékkal ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »