Gesztenyés torta recept

Hozzávalók:
Nagyobb laphoz (26 cm átmérőjű):
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek víz
- 8 ek kristálycukor
- 2 ek vaniliás cukor
- 1/2 cs sütőpor
- 4 ek darált dió
- 4 ek liszt
Kisebb laphoz (18 cm átmérőjű):
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek víz
- 4 ek kristálycukor
- 1 ek vaniliás cukor
- 1/4 cs sütőpor
- 2 ek darált dió
- 2 ek liszt
Krémhez:
- 500 g margarin
- 500 g gesztenyemassza
- 2 rumaroma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- vaníliás és porcukor izlés szerint
Tetejére:
- 1 l habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vízzel alaposan kihabosítjuk, majd fakanállal belekeverjük a lisztben elkevert sütőport és diót.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A lapokat kihűtjük.
A krém hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, majd az egészet jól kihabosítjuk. A tejsznt felverjük.
A kihűlt lapokat ketté vágjuk. A lapokat betöltjük a gesztenyés krémmel, a nagyot körbekenjük tejszínhabbal, rátesszük a kisebbet, majd ezt is körbekenjük tejszínhabbal. A maradékkal ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »