Gesztenyés torta recept

Hozzávalók:
Nagyobb laphoz (26 cm átmérőjű):
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek víz
- 8 ek kristálycukor
- 2 ek vaniliás cukor
- 1/2 cs sütőpor
- 4 ek darált dió
- 4 ek liszt
Kisebb laphoz (18 cm átmérőjű):
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek víz
- 4 ek kristálycukor
- 1 ek vaniliás cukor
- 1/4 cs sütőpor
- 2 ek darált dió
- 2 ek liszt
Krémhez:
- 500 g margarin
- 500 g gesztenyemassza
- 2 rumaroma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- vaníliás és porcukor izlés szerint
Tetejére:
- 1 l habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a vízzel alaposan kihabosítjuk, majd fakanállal belekeverjük a lisztben elkevert sütőport és diót.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A lapokat kihűtjük.
A krém hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, majd az egészet jól kihabosítjuk. A tejsznt felverjük.
A kihűlt lapokat ketté vágjuk. A lapokat betöltjük a gesztenyés krémmel, a nagyot körbekenjük tejszínhabbal, rátesszük a kisebbet, majd ezt is körbekenjük tejszínhabbal. A maradékkal ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »