Gesztenyés pudingtorta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1/2 cs sütőpor
Krém:
- 2 cs pudingpor
- 1 liter tej
- 6 ek cukor
- 50 dkg gesztenye massza
- 1 cs mazsola
Elkészítése:
Piskóta: A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukrot apránként adagoljuk hozzá, majd a tojások sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéhez adjuk a lisztet, tojássárgáját és a sütőport. Óvatosan csomómentesre keverjük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Amint kihűlt gesztenyemasszát krumplinyomón át nyomunk, meg kenjük vele a
piskótatésztát.
Krém:
2 Csomag pudingporból és 1 liter tejből pudingot készítünk,
1 csomag mazsolát leforrázzuk, 5 percig áztatjuk benne, majd a mazsolát bele keverjük a forró pudingba.
A kuglófformát hidegvízzel kiöblítjük, és a pudingot beleöntjük.
2 órát a hűtőbe pihentetjük.
Amikor kihűlt a puding, ráborítjuk a gesztenyés piskótára és óvatosan leemeljük a formát, majd tejszínhabbal díszítjük. Jó étvágyat hozzá. :)
Sztori: Ajándékba kaptam egy kuglófformát és valamire szeretem volna használni.:) A kuglófért nem rajongunk.:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »