Gesztenye torta egyszerűen recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl cukor
- csipet só
- 4 dl finomliszt
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 7 ek étolaj
Krémhez:
- 2 cs gesztenyemassza /fagyasztott/
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- kb 15 dkg porcukor
- 1 ü rumaroma /30 ml/
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 3 cs vaníliás cukor
- 6 dl tej
Tetejére:
- 10 dkg keserű csokoládé
- 1 ek étolaj
- 3 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
Elkészítése:
A tojások fehérjét a sóval felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját elkeverjük az olajjal, aztán hozzáadjuk a habhoz és addig keverjük, amíg a habbal elkeveredik és ehhez kanalanként óvatosan beleadagoljuk a szódabikarbónás lisztet. A masszát a kivajazott és lisztezett 26 cm-es tortaformába simítjuk, majd 180 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük /kb 20 perc. A kész piskótát kihűtjük.
A pudingokat kevés tejjel kikeverjük, a többit feltesszük forrni és jó sűrűre felfőzzük. Amíg hűl a puding, addig a vajat vagy margarint, rumaromát, vaníliás cukrot és a porcukrot habosra keverjük. Ha teljesen kihűlt a puding összekeverjük a vajas krémmel és az áttört gesztenyével.
A piskótát lapba vágjuk és a lapokat megkenjük. A krémből annyit hagyunk, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.A csokit összetörjük és gőz fölött az étolajjal felolvasszuk, majd a tetejére csorgatjuk. A tejszínhabot a fixálóval felverjük és a tortát díszítjük vele.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »