Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenye torta egyszerűen recept

Gesztenye torta egyszerűen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl cukor
    • csipet só
    • 4 dl finomliszt
    • 1/2 tk szódabikarbóna
    • 7 ek étolaj

    Krémhez:

    • 2 cs gesztenyemassza /fagyasztott/
    • 2 cs tejszín ízű pudingpor
    • kb 15 dkg porcukor
    • 1 ü rumaroma /30 ml/
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 6 dl tej

    Tetejére:

    • 10 dkg keserű csokoládé
    • 1 ek étolaj
    • 3 dl habtejszín
    • 1 cs habfixáló

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a sóval felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját elkeverjük az olajjal, aztán hozzáadjuk a habhoz és addig keverjük, amíg a habbal elkeveredik és ehhez kanalanként óvatosan beleadagoljuk a szódabikarbónás lisztet. A masszát a kivajazott és lisztezett 26 cm-es tortaformába simítjuk, majd 180 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük /kb 20 perc. A kész piskótát kihűtjük.

    A pudingokat kevés tejjel kikeverjük, a többit feltesszük forrni és jó sűrűre felfőzzük. Amíg hűl a puding, addig a vajat vagy margarint, rumaromát, vaníliás cukrot és a porcukrot habosra keverjük. Ha teljesen kihűlt a puding összekeverjük a vajas krémmel és az áttört gesztenyével.

    A piskótát lapba vágjuk és a lapokat megkenjük. A krémből annyit hagyunk, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.A csokit összetörjük és gőz fölött az étolajjal felolvasszuk, majd a tetejére csorgatjuk. A tejszínhabot a fixálóval felverjük és a tortát díszítjük vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá