Gesztenye torta egyszerűen

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 tojás
  • 2 dl cukor
  • csipet só
  • 4 dl finomliszt
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 7 ek étolaj

Krémhez:

  • 2 cs gesztenyemassza /fagyasztott/
  • 2 cs tejszín ízű pudingpor
  • kb 15 dkg porcukor
  • 1 ü rumaroma /30 ml/
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 6 dl tej

Tetejére:

  • 10 dkg keserű csokoládé
  • 1 ek étolaj
  • 3 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló

Elkészítése:

A tojások fehérjét a sóval felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját elkeverjük az olajjal, aztán hozzáadjuk a habhoz és addig keverjük, amíg a habbal elkeveredik és ehhez kanalanként óvatosan beleadagoljuk a szódabikarbónás lisztet. A masszát a kivajazott és lisztezett 26 cm-es tortaformába simítjuk, majd 180 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük /kb 20 perc. A kész piskótát kihűtjük.

A pudingokat kevés tejjel kikeverjük, a többit feltesszük forrni és jó sűrűre felfőzzük. Amíg hűl a puding, addig a vajat vagy margarint, rumaromát, vaníliás cukrot és a porcukrot habosra keverjük. Ha teljesen kihűlt a puding összekeverjük a vajas krémmel és az áttört gesztenyével.

A piskótát lapba vágjuk és a lapokat megkenjük. A krémből annyit hagyunk, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.A csokit összetörjük és gőz fölött az étolajjal felolvasszuk, majd a tetejére csorgatjuk. A tejszínhabot a fixálóval felverjük és a tortát díszítjük vele.