Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenye torta recept

Gesztenye torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • A torta alaphoz:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál porcukor
    • 10 dkg sütőmargarin
    • 6 evőkanál finomliszt
    • fél csomag sütőpor
    • 2 evőkanál keserű kakaópor

    A tekercshez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg liszt
    • 4 dkg étkezési keményítő
    • 1 ek kakaópor
    • 1 csapott kávéskanál sütőpor
    • 2 ek hideg víz
    • csipet só
    • 9 dkg kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    A krémhez:

    • 2 csomag (49 g) főzni való vanília ízű pudingpor
    • 30-35 dkg porcukor
    • 7 dl tej
    • 40 dkg margarin
    • 75 dkg fagyasztott gesztenyemassza
    • 2 evőkanál rum

    A tetejére

    • 6 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 3-4 evőkanál kristálycukor

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük.

    A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.

    A tésztát 26 cm-es kapcsos formába simítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal kb. 20 perc alatt megsütjük.

    A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A felengedett puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük.

    A krém 2/3 részét egyenletesen a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele.

    Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk. A krém 1/3 részével a tekercset megtöltjük, felszeleteljük és a torta oldalára illesztjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá