Fordított banán-karamell torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
22 cm-s formához vagy 12 db muffinhoz:
Tészta:
- 1 nagy banán
- 3 ek tejföl vagy joghurt
- 120 g puha vaj
- 120 g porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 220 g liszt
- 0,5 csomag sütőpor (7 g)
- 0,5 tk őrölt fahéj
- 1 kk frissen reszelt szerecsen dió
- csipet só
Töltelék:
- 60 g vaj
- 100 g barna cukor
- 2 ek méz vagy juharszirup
- 3-4 banán szeletelve
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a formát kivajazzuk.
A tésztához, a banánt villával pépesítjük és a tejföllel elkeverve félretesszük. A lisztet sütőporral és a fűszerekkel elkeverjük, majd azt is félretesszük. Porcukrot a puha vajjal kihabosítjuk a tojásokat hozzáadva tovább mixeljük. A banános péppel és a lisztes keverékkel együtt, alaposan összekeverjük, majd félretesszük.
Egy lábasban barna cukrot/mézet és a vajat felhevítjük, egészen addig amíg habos lesz. A kivajazott formánk
aljába öntjük a forró szirupot és sűrűn rakva, banán szeletekkel borítjuk. Erre öntjük a kikevert tésztánkat és forró sütőbe tolva torta formában sütve 40-45 perc, muffin formába pedig 30 perc elegendő a sütéshez.
Javaslom tegyetek a sütőforma alá pluszban egy tepsit, nehogy úgy járjatok mint én. Azon kaptam magam,hogy a lakást sűrű fehér cukorfüst borítja, a formából kiolvadó, lecsepegő cukortól! Hááát az ellenségemnek sem kívánom
az ez után következő sütő takarítást. Ez a malőr természetesen semmit sem vont el a süti finomságából! Ellenkezőleg!
A megsült süteményt pár percnyi pihenő után, egy határozott mozdulattal fejre állítjuk. Azaz az eddigi alja lesz a teteje.
A karamellízalt banán selymes krémessége, a tészta szaftos omlóssága, a sütemény szélen megdermedt cukor ropógóssága minden takarítás utáni negatívumot feledtetett!
Tejszínhabbal és joghurtban elkevert bourbon vaníliás cukorral ettük. Egy gombócnyi fahéj fagyi sem lett volna utolsó!
No de majd legközelebb, mert bizony lesz legközelebb!!!
Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »