Fordított banán-karamell torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
22 cm-s formához vagy 12 db muffinhoz:
Tészta:
- 1 nagy banán
- 3 ek tejföl vagy joghurt
- 120 g puha vaj
- 120 g porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 220 g liszt
- 0,5 csomag sütőpor (7 g)
- 0,5 tk őrölt fahéj
- 1 kk frissen reszelt szerecsen dió
- csipet só
Töltelék:
- 60 g vaj
- 100 g barna cukor
- 2 ek méz vagy juharszirup
- 3-4 banán szeletelve
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a formát kivajazzuk.
A tésztához, a banánt villával pépesítjük és a tejföllel elkeverve félretesszük. A lisztet sütőporral és a fűszerekkel elkeverjük, majd azt is félretesszük. Porcukrot a puha vajjal kihabosítjuk a tojásokat hozzáadva tovább mixeljük. A banános péppel és a lisztes keverékkel együtt, alaposan összekeverjük, majd félretesszük.
Egy lábasban barna cukrot/mézet és a vajat felhevítjük, egészen addig amíg habos lesz. A kivajazott formánk
aljába öntjük a forró szirupot és sűrűn rakva, banán szeletekkel borítjuk. Erre öntjük a kikevert tésztánkat és forró sütőbe tolva torta formában sütve 40-45 perc, muffin formába pedig 30 perc elegendő a sütéshez.
Javaslom tegyetek a sütőforma alá pluszban egy tepsit, nehogy úgy járjatok mint én. Azon kaptam magam,hogy a lakást sűrű fehér cukorfüst borítja, a formából kiolvadó, lecsepegő cukortól! Hááát az ellenségemnek sem kívánom
az ez után következő sütő takarítást. Ez a malőr természetesen semmit sem vont el a süti finomságából! Ellenkezőleg!
A megsült süteményt pár percnyi pihenő után, egy határozott mozdulattal fejre állítjuk. Azaz az eddigi alja lesz a teteje.
A karamellízalt banán selymes krémessége, a tészta szaftos omlóssága, a sütemény szélen megdermedt cukor ropógóssága minden takarítás utáni negatívumot feledtetett!
Tejszínhabbal és joghurtban elkevert bourbon vaníliás cukorral ettük. Egy gombócnyi fahéj fagyi sem lett volna utolsó!
No de majd legközelebb, mert bizony lesz legközelebb!!!
Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

