Hozzávalók:
22 cm-s formához vagy 12 db muffinhoz:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a formát kivajazzuk.
A tésztához, a banánt villával pépesítjük és a tejföllel elkeverve félretesszük. A lisztet sütőporral és a fűszerekkel elkeverjük, majd azt is félretesszük. Porcukrot a puha vajjal kihabosítjuk a tojásokat hozzáadva tovább mixeljük. A banános péppel és a lisztes keverékkel együtt, alaposan összekeverjük, majd félretesszük.
Egy lábasban barna cukrot/mézet és a vajat felhevítjük, egészen addig amíg habos lesz. A kivajazott formánk
aljába öntjük a forró szirupot és sűrűn rakva, banán szeletekkel borítjuk. Erre öntjük a kikevert tésztánkat és forró sütőbe tolva torta formában sütve 40-45 perc, muffin formába pedig 30 perc elegendő a sütéshez.
Javaslom tegyetek a sütőforma alá pluszban egy tepsit, nehogy úgy járjatok mint én. Azon kaptam magam,hogy a lakást sűrű fehér cukorfüst borítja, a formából kiolvadó, lecsepegő cukortól! Hááát az ellenségemnek sem kívánom
az ez után következő sütő takarítást. Ez a malőr természetesen semmit sem vont el a süti finomságából! Ellenkezőleg!
A megsült süteményt pár percnyi pihenő után, egy határozott mozdulattal fejre állítjuk. Azaz az eddigi alja lesz a teteje.
A karamellízalt banán selymes krémessége, a tészta szaftos omlóssága, a sütemény szélen megdermedt cukor ropógóssága minden takarítás utáni negatívumot feledtetett!
Tejszínhabbal és joghurtban elkevert bourbon vaníliás cukorral ettük. Egy gombócnyi fahéj fagyi sem lett volna utolsó!
No de majd legközelebb, mert bizony lesz legközelebb!!!
Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat!