Fordított almatorta recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 7 dkg porcukor
- 19 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7 alma
- 17 dkg barna nádcukor
- csipet sót
- kevés őrölt fahéj
- lime/citrom reszelt héja és leve
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet a porcukorral, a tojássárgájával, csipet sóval, liszttel meg a vajjal összedolgozzuk, majd csomagoljuk a tésztát fóliába, és tegyük a hűtőbe.
A meghámozott, kimagozott almákat vágjuk 8 cikkre. Egy kerek serpenyőben, aminek a nyele levehető, olvasszuk fel a nádcukrot, és karamellizáljuk meg kissé. Keverjünk hozzá 3 dkg vajat, majd vegyük le a tűzről, és keverjünk bele egy kis fahéjat és reszelt citromhéjat. 1 csomag vaníliás cukrot is keverek hozzá.
Rendezzük el a karamellás rétegen az almacikkeket, majd morzsoljuk rá a megmaradt vajat.
Nyújtsuk ki a tésztát, és simítsuk rá a karamellás almára. A tésztaszéleket nyomkodjuk a formára.
Süssük a tortát a 180-ra előmelegített sütőben 35 percig. Hagyjuk 5 percig hűlni, majd borítsuk ki a formából, úgy, hogy a teteje legyen alul. Ehhez helyezzünk egy tányért a tésztára, és hirtelen mozdulattal fordítsuk meg a serpenyőt. Ettől lesz fordított a tortánk. Felszeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »