Fordított almatorta recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 7 dkg porcukor
- 19 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 7 alma
- 17 dkg barna nádcukor
- csipet sót
- kevés őrölt fahéj
- lime/citrom reszelt héja és leve
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet a porcukorral, a tojássárgájával, csipet sóval, liszttel meg a vajjal összedolgozzuk, majd csomagoljuk a tésztát fóliába, és tegyük a hűtőbe.
A meghámozott, kimagozott almákat vágjuk 8 cikkre. Egy kerek serpenyőben, aminek a nyele levehető, olvasszuk fel a nádcukrot, és karamellizáljuk meg kissé. Keverjünk hozzá 3 dkg vajat, majd vegyük le a tűzről, és keverjünk bele egy kis fahéjat és reszelt citromhéjat. 1 csomag vaníliás cukrot is keverek hozzá.
Rendezzük el a karamellás rétegen az almacikkeket, majd morzsoljuk rá a megmaradt vajat.
Nyújtsuk ki a tésztát, és simítsuk rá a karamellás almára. A tésztaszéleket nyomkodjuk a formára.
Süssük a tortát a 180-ra előmelegített sütőben 35 percig. Hagyjuk 5 percig hűlni, majd borítsuk ki a formából, úgy, hogy a teteje legyen alul. Ehhez helyezzünk egy tányért a tésztára, és hirtelen mozdulattal fordítsuk meg a serpenyőt. Ettől lesz fordított a tortánk. Felszeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

