Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet a porcukorral, a tojássárgájával, csipet sóval, liszttel meg a vajjal összedolgozzuk, majd csomagoljuk a tésztát fóliába, és tegyük a hűtőbe.
A meghámozott, kimagozott almákat vágjuk 8 cikkre. Egy kerek serpenyőben, aminek a nyele levehető, olvasszuk fel a nádcukrot, és karamellizáljuk meg kissé. Keverjünk hozzá 3 dkg vajat, majd vegyük le a tűzről, és keverjünk bele egy kis fahéjat és reszelt citromhéjat. 1 csomag vaníliás cukrot is keverek hozzá.
Rendezzük el a karamellás rétegen az almacikkeket, majd morzsoljuk rá a megmaradt vajat.
Nyújtsuk ki a tésztát, és simítsuk rá a karamellás almára. A tésztaszéleket nyomkodjuk a formára.
Süssük a tortát a 180-ra előmelegített sütőben 35 percig. Hagyjuk 5 percig hűlni, majd borítsuk ki a formából, úgy, hogy a teteje legyen alul. Ehhez helyezzünk egy tányért a tésztára, és hirtelen mozdulattal fordítsuk meg a serpenyőt. Ettől lesz fordított a tortánk. Felszeletelve tálaljuk.