Fordított almatorta recept
Hozzávalók:
- 26 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 5 dkg barna cukor
- 18 dkg vaj
- 2 alma
- 1,2 dl tej
- 1 evőkanál citromlé
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 24 cm átmérőjű formát kivajazunk, majd beleszórjuk a barna cukor felét. Az almákat megpucoljuk, az egyik magházát kifúrjuk és vékony karikára vágjuk, majd a tortaforma aljára tesszük. Megszórjuk a maradék barna cukorral és citromlével meglocsoljuk.
A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a fahéjat, sütőport, szódabikarbónát és a sót, majd elkeverjük. Egy másik tálban robotgép segítségével elkeverjük a vajat a cukorral és a vaníliakivonattal, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Ebbe beleadagoljuk a lisztet és a tejet felváltva és alacsony fokozaton keverjük el alaposan. A másik almát lereszeljük és a tésztába keverjük.
A formába öntjük a tésztát és betoljuk a sütőbe 45-55 percre. Tűpróbával ellenőrizzük mikor készült el. 15 percig hagyjuk hűlni a formában, majd kiborítjuk egy nagyobb tányérra vagy tálcára.
Tipp:
A gyerekeim nagyon szeretik tejjel fogyasztani, így reggelinek szoktam elkészíteni.