Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fordított almatorta recept

Fordított almatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 26 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 5 dkg barna cukor
    • 18 dkg vaj
    • 2 alma
    • 1,2 dl tej
    • 1 evőkanál citromlé
    • 2 teáskanál vaníliakivonat
    • 1 teáskanál őrölt fahéj
    • 1,5 teáskanál sütőpor
    • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
    • csipet só

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 24 cm átmérőjű formát kivajazunk, majd beleszórjuk a barna cukor felét. Az almákat megpucoljuk, az egyik magházát kifúrjuk és vékony karikára vágjuk, majd a tortaforma aljára tesszük. Megszórjuk a maradék barna cukorral és citromlével meglocsoljuk.

    A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a fahéjat, sütőport, szódabikarbónát és a sót, majd elkeverjük. Egy másik tálban robotgép segítségével elkeverjük a vajat a cukorral és a vaníliakivonattal, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Ebbe beleadagoljuk a lisztet és a tejet felváltva és alacsony fokozaton keverjük el alaposan. A másik almát lereszeljük és a tésztába keverjük.

    A formába öntjük a tésztát és betoljuk a sütőbe 45-55 percre. Tűpróbával ellenőrizzük mikor készült el. 15 percig hagyjuk hűlni a formában, majd kiborítjuk egy nagyobb tányérra vagy tálcára.

    Tipp:

    A gyerekeim nagyon szeretik tejjel fogyasztani, így reggelinek szoktam elkészíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá