Fordított almatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 26 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg barna cukor
  • 18 dkg vaj
  • 2 alma
  • 1,2 dl tej
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy 24 cm átmérőjű formát kivajazunk, majd beleszórjuk a barna cukor felét. Az almákat megpucoljuk, az egyik magházát kifúrjuk és vékony karikára vágjuk, majd a tortaforma aljára tesszük. Megszórjuk a maradék barna cukorral és citromlével meglocsoljuk.

A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a fahéjat, sütőport, szódabikarbónát és a sót, majd elkeverjük. Egy másik tálban robotgép segítségével elkeverjük a vajat a cukorral és a vaníliakivonattal, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Ebbe beleadagoljuk a lisztet és a tejet felváltva és alacsony fokozaton keverjük el alaposan. A másik almát lereszeljük és a tésztába keverjük.

A formába öntjük a tésztát és betoljuk a sütőbe 45-55 percre. Tűpróbával ellenőrizzük mikor készült el. 15 percig hagyjuk hűlni a formában, majd kiborítjuk egy nagyobb tányérra vagy tálcára.

Tipp:

A gyerekeim nagyon szeretik tejjel fogyasztani, így reggelinek szoktam elkészíteni.