Focipálya torta recept

Hozzávalók:
- 10tojás
- 10evőkanál cukor
- 10evőkanál liszt
- 1kk sütőpor
- 1kk szódabikarbóna
- 3evőkanál keserű kakaó
- 1csipet só
A krémhez:
- 2tasak vaníliás puding por
- cukor ízlés szerint
- 5-6dl meggylé
- üveg magozott meggy
- 0,5 l cukrász tejszín
- kevés zselatin, ha híg lenne a krém
Díszítéshez:
- formázható cukormáz
- marcipán massza
- zöld ételfesték
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük csipet sóval. Majd keverés közben adagoljuk a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet és a kakaóport. Csomómentes sima masszát kapunk. Sütőpapírral bélelt téglalap alakú tepsibe egyenletesen elosszuk a tésztát. 180fokon 20-25 percig sütjük. A krémhez a pudingot leírás szerint felfőzzük a meggylében, majd a lecsepegett meggyet belekeverjük. Hagyjuk hűlni, dermedni a hűtőben. A tejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt piskótalapot kettévágjuk megkenhetjük nagyon vékonyan meggy dzsemmel mind a két felét és rátesszük a pudingkrémet. A tetejére kis réteg tejszínhab. Ráfordítjuk a lap másik felét. A maradék habbal a torta külsejét megkenjük. Hűtőbe tesszük dermedni, míg elkészítjük a cukormázat. Majd ízlés szerint díszítjük Én marcipánból sodortam a pálya vonalait.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »