Felfordított polentás narancstorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
18 cm-es tortaformához:
- 1/4 bögre mandula – kávédarálóban megőrölve
- 1/2 bögre zabliszt
- 1/3 bögre kukoricaliszt
- 2/3 bögre kukoricadara
- 4 ek eritrit vagy cukor
- 2 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk só
- 1 és 1/2 narancs húsa és héja
- 1/4 bögre almapüré
- 3/4 bögre kókusztej
- 1 tk vanília esszencia
- 1 tk olívaolaj
Elkészítése:
Összevegyítem a száraz hozzávalókat. Turmixgépbe teszek 1 narancsot, az almapürét, a kókusztejet és a vaníliát, és homogénre turmixolom. Hozzáöntöm a száraz részhez, elkeverem – nem szabad túlkeverni!
Sütőpapírral kibélelek egy tortaformát, az alját vékonyan kikenem olívaolajjal, majd fél narancsot vékony karikákra vágok, és a forma aljában eligazgatom. Ráöntöm a masszát, majd előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűlt, kifordítom a formából, és tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »