Felfordított polentás narancstorta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
18 cm-es tortaformához:
- 1/4 bögre mandula – kávédarálóban megőrölve
- 1/2 bögre zabliszt
- 1/3 bögre kukoricaliszt
- 2/3 bögre kukoricadara
- 4 ek eritrit vagy cukor
- 2 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk só
- 1 és 1/2 narancs húsa és héja
- 1/4 bögre almapüré
- 3/4 bögre kókusztej
- 1 tk vanília esszencia
- 1 tk olívaolaj
Elkészítése:
Összevegyítem a száraz hozzávalókat. Turmixgépbe teszek 1 narancsot, az almapürét, a kókusztejet és a vaníliát, és homogénre turmixolom. Hozzáöntöm a száraz részhez, elkeverem – nem szabad túlkeverni!
Sütőpapírral kibélelek egy tortaformát, az alját vékonyan kikenem olívaolajjal, majd fél narancsot vékony karikákra vágok, és a forma aljában eligazgatom. Ráöntöm a masszát, majd előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűlt, kifordítom a formából, és tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.