Felfordított polentás narancstorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
18 cm-es tortaformához:
- 1/4 bögre mandula – kávédarálóban megőrölve
- 1/2 bögre zabliszt
- 1/3 bögre kukoricaliszt
- 2/3 bögre kukoricadara
- 4 ek eritrit vagy cukor
- 2 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 1/4 tk só
- 1 és 1/2 narancs húsa és héja
- 1/4 bögre almapüré
- 3/4 bögre kókusztej
- 1 tk vanília esszencia
- 1 tk olívaolaj
Elkészítése:
Összevegyítem a száraz hozzávalókat. Turmixgépbe teszek 1 narancsot, az almapürét, a kókusztejet és a vaníliát, és homogénre turmixolom. Hozzáöntöm a száraz részhez, elkeverem – nem szabad túlkeverni!
Sütőpapírral kibélelek egy tortaformát, az alját vékonyan kikenem olívaolajjal, majd fél narancsot vékony karikákra vágok, és a forma aljában eligazgatom. Ráöntöm a masszát, majd előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűlt, kifordítom a formából, és tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »