Felfordított polentás narancstorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

18 cm-es tortaformához:

  • 1/4 bögre mandula – kávédarálóban megőrölve
  • 1/2 bögre zabliszt
  • 1/3 bögre kukoricaliszt
  • 2/3 bögre kukoricadara
  • 4 ek eritrit vagy cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/4 tk só
  • 1 és 1/2 narancs húsa és héja
  • 1/4 bögre almapüré
  • 3/4 bögre kókusztej
  • 1 tk vanília esszencia
  • 1 tk olívaolaj

Elkészítése:

Összevegyítem a száraz hozzávalókat. Turmixgépbe teszek 1 narancsot, az almapürét, a kókusztejet és a vaníliát, és homogénre turmixolom. Hozzáöntöm a száraz részhez, elkeverem – nem szabad túlkeverni!

Sütőpapírral kibélelek egy tortaformát, az alját vékonyan kikenem olívaolajjal, majd fél narancsot vékony karikákra vágok, és a forma aljában eligazgatom. Ráöntöm a masszát, majd előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt készre sütöm.

Ha kihűlt, kifordítom a formából, és tálalom.