Feketeerdő torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor ( én nem darálom le )
- 5 evőkanál víz
- 15 dkg liszt
- 5 dkg kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
Töltelékhez:
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- rum vagy rumaroma ízlés szerint
- o,5 l habtejszín
- 1 cs habfixáló
Mázhoz:
- 18 dkg cukor
- 2 dkg kakaó
- 3 ek víz
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, közben kanalanként hozzáadom a vizet. (Nem szoktam a tojásokat szétválasztani, hanem egyben verem fel, kb 10 perc kell neki, míg szépen felverődik.) A felverést befejezésével a sütőporral elkevert kakaós lisztet is hozzáadom óvatosan.
A keveréket közepes tepsibe öntöm és 180 fokon tűpróbáig sütöm. Ha megsült tálcára teszem és ha kihűlt ketté vágom.
Közben megcsinálom a tölteléket is.
A pudingot megfőzöm, de nem tejben hanem a meggy levében (ha nincs 5 dl akkor pótoljuk ki vízzel, hogy annyi legyen),és langyosra hűtöm, de hagyok egy kis meggy levet amibe bele teszem a rumot vagy a rumaromát.
Felverem a tejszínt a habfixálóval.
A ketté vágott tortalapot, előbb meglocsolom a rumos lével majd, megtöltöm a pudinggal, utána egy ujjnyi tejszínnel kenem meg, majd szép sorba belenyomkodom a meggy szemeket. Ráteszem a felső lapot és az egészet bevonom a fenn maradt tejszínnel.Egy sablon segítségével csokimázzal (a cukrot felfőzzük a kakaóporral és a vízzel, majd ha kezd kihűlni belekeverjük a margarint is) rárajzoltam a francia bulldogot.
Tipp:
Én ezt a fajta piskótát sütöm, mert nem kell külön kevergetni.Én mindig több mázat készítek,hogy biztoselég legyen.