Feketeerdő torta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor ( én nem darálom le )
- 5 evőkanál víz
- 15 dkg liszt
- 5 dkg kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
Töltelékhez:
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- rum vagy rumaroma ízlés szerint
- o,5 l habtejszín
- 1 cs habfixáló
Mázhoz:
- 18 dkg cukor
- 2 dkg kakaó
- 3 ek víz
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, közben kanalanként hozzáadom a vizet. (Nem szoktam a tojásokat szétválasztani, hanem egyben verem fel, kb 10 perc kell neki, míg szépen felverődik.) A felverést befejezésével a sütőporral elkevert kakaós lisztet is hozzáadom óvatosan.
A keveréket közepes tepsibe öntöm és 180 fokon tűpróbáig sütöm. Ha megsült tálcára teszem és ha kihűlt ketté vágom.
Közben megcsinálom a tölteléket is.
A pudingot megfőzöm, de nem tejben hanem a meggy levében (ha nincs 5 dl akkor pótoljuk ki vízzel, hogy annyi legyen),és langyosra hűtöm, de hagyok egy kis meggy levet amibe bele teszem a rumot vagy a rumaromát.
Felverem a tejszínt a habfixálóval.
A ketté vágott tortalapot, előbb meglocsolom a rumos lével majd, megtöltöm a pudinggal, utána egy ujjnyi tejszínnel kenem meg, majd szép sorba belenyomkodom a meggy szemeket. Ráteszem a felső lapot és az egészet bevonom a fenn maradt tejszínnel.Egy sablon segítségével csokimázzal (a cukrot felfőzzük a kakaóporral és a vízzel, majd ha kezd kihűlni belekeverjük a margarint is) rárajzoltam a francia bulldogot.
Tipp:
Én ezt a fajta piskótát sütöm, mert nem kell külön kevergetni.Én mindig több mázat készítek,hogy biztoselég legyen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »