Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feketeerdő torta recept

Feketeerdő torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 3 ek natúr kakaópor

    Töltelékhez:

    • 1 nagy üveg meggybefőtt, vagy két kisebb
    • 3 ek cukor
    • kevés fahéj (őrölt)
    • 3 ek keményítő
    • 1 l habtejszín
    • 5 csomag habfixáló/zselatin (csak sima habtejszín esetén kell)
    • (folyékony) édesítő ízlés szerint
    • 2-3 ek cseresznyepálinka vagy meggylikőr
    • csokiforgács a díszítéshez

    Elkészítése:

    A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét habbá verjük a 5 ek cukorral. Egyenként belerakjuk a sárgákat, s tovább verve a habot végül beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport. Jól átkeverjük.

    24 cm-es tortaformába téve 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd ha kihűlt 3 lapba vágjuk.

    A töltelékhez a meggybefőttet a levével együtt egy edényben felforraljuk, pár szemet, kb. 10-et félreteszünk a díszítéshez. Hozzáadjuk a cukrot, a pici fahéjat és a keményítőt, és pudingszerűvé főzzük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a pálinkát.

    A tejszínből a habfixálóval, vagy zselatinnal habot verünk, lassan hozzáadjuk a folyékony édesítőt. A piskótából egy lapot tálra teszünk, rárakjuk a meggyes töltelék felét, erre a tejszínhab egyharmadát. Megint egy piskóta, s rá ugyanezek a töltelékek. Végül befedjük a harmadik piskótalappal, kívülről bevonjuk a maradék habbal, díszítjük a félretett meggyszemekkel, és reszelt csokival.

    A feketeerdő torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 232 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá