Feketeerdő torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 5 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 3 ek natúr kakaópor

Töltelékhez:

  • 1 nagy üveg meggybefőtt, vagy két kisebb
  • 3 ek cukor
  • kevés fahéj (őrölt)
  • 3 ek keményítő
  • 1 l habtejszín
  • 5 csomag habfixáló/zselatin (csak sima habtejszín esetén kell)
  • (folyékony) édesítő ízlés szerint
  • 2-3 ek cseresznyepálinka vagy meggylikőr
  • csokiforgács a díszítéshez

Elkészítése:

A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét habbá verjük a 5 ek cukorral. Egyenként belerakjuk a sárgákat, s tovább verve a habot végül beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport. Jól átkeverjük.

24 cm-es tortaformába téve 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd ha kihűlt 3 lapba vágjuk.

A töltelékhez a meggybefőttet a levével együtt egy edényben felforraljuk, pár szemet, kb. 10-et félreteszünk a díszítéshez. Hozzáadjuk a cukrot, a pici fahéjat és a keményítőt, és pudingszerűvé főzzük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a pálinkát.

A tejszínből a habfixálóval, vagy zselatinnal habot verünk, lassan hozzáadjuk a folyékony édesítőt. A piskótából egy lapot tálra teszünk, rárakjuk a meggyes töltelék felét, erre a tejszínhab egyharmadát. Megint egy piskóta, s rá ugyanezek a töltelékek. Végül befedjük a harmadik piskótalappal, kívülről bevonjuk a maradék habbal, díszítjük a félretett meggyszemekkel, és reszelt csokival.