Hozzávalók:
Piskótához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét habbá verjük a 5 ek cukorral. Egyenként belerakjuk a sárgákat, s tovább verve a habot végül beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport. Jól átkeverjük.
24 cm-es tortaformába téve 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd ha kihűlt 3 lapba vágjuk.
A töltelékhez a meggybefőttet a levével együtt egy edényben felforraljuk, pár szemet, kb. 10-et félreteszünk a díszítéshez. Hozzáadjuk a cukrot, a pici fahéjat és a keményítőt, és pudingszerűvé főzzük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a pálinkát.
A tejszínből a habfixálóval, vagy zselatinnal habot verünk, lassan hozzáadjuk a folyékony édesítőt. A piskótából egy lapot tálra teszünk, rárakjuk a meggyes töltelék felét, erre a tejszínhab egyharmadát. Megint egy piskóta, s rá ugyanezek a töltelékek. Végül befedjük a harmadik piskótalappal, kívülről bevonjuk a maradék habbal, díszítjük a félretett meggyszemekkel, és reszelt csokival.