Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fekete erdő torta recept

Fekete erdő torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 16 dkg kristálycukor
    • 20 dkg finomliszt
    • 1 dkg kakaó

    A meggyes töltelékhez:

    • 3 dl meggylé
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 dkg kristálycukor
    • 20 dkg meggybefőtt

    A tejszínes töltelékhez:

    • 5 dl tejszín
    • zselatin

    Elkészítése:
    A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral habosra verjük. A tojások fehérjét egy külön tálban habosra felverjük, majd mikor a hab már kifehéredett, de még nem kemény teljesen, hozzáadjuk a kristálycukrot, és ezután addig verjük, míg szilárd nem lesz. A sárgáját hozzáadjuk a tojások felvert habjához majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet. Az én mottóm ennél a technikánál: forog a tál, forog a fakanál. Kikent, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.

    Ha elkészült, felületét meghintjük vékonyan liszttel, és fejjel lefelé rácsra helyezzük, hogy gyorsabban hűljön. Ha langyosra hűlt, levesszük róla a tortaformát és megfordítjuk.

    Míg sül a tésztánk, a meggyes tölteléket elkészítjük. A meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük, és a kimagozott meggyet beletesszük. Közben a tejszínt a zselatinnal kemény habbá verjük. Zselatint csak annyit rakjunk bele, amennyit megkíván. A meggyes tölteléket is kihűtjük.

    Ha ezek mind megvannak, a tortalapot 3 részre vágjuk. Az első lapot megkenjük a meggyes töltelékkel, utána a tejszínes töltelék kerül rá, és így folytatjuk tovább. Amikor összeállt, körbehúzzuk tejszínnel, majd a tetejét is, végül tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá