Fekete erdő torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
(egy 27 cm-es tortához:)
A piskótához:
- 8 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál finom liszt
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 1 üveg magozott meggy befőtt
- 4 dkg vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál cukor
- rumaroma(ízlés szerint) elhagyható
- 5 dl tejszín
A díszítéshez:
- meggyszemek
- reszelt ét csoki
- tejszínhab
Elkészítése:
Megsütjük a kakaós piskótát és hagyjuk kihűlni.
A meggyléből kiveszünk egy pár evőkanálnyit és egy kis rumaromával keverve a piskóta lapokat meglocsoljuk. A töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit a pudingba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük.
A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. A kihűlt pudinggal megkenjük a piskóta lapot,habzsák segítségével a tejszínhabból kb. 2 cm távolságra köröket nyomunk. Pár szem meggyet teszünk rá.A második lapnál ugyan így járunk el.Rátesszük a tetejét, majd az egészet bevonjuk a tejszínhabbal. A tejszínnel, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!