Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fekete erdő torta recept

Fekete erdő torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    (egy 27 cm-es tortához:)

    A piskótához:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál cukor
    • 8 evőkanál finom liszt
    • 1 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A töltelékhez:

    • 1 üveg magozott meggy befőtt
    • 4 dkg vaníliás pudingpor
    • 2 evőkanál cukor
    • rumaroma(ízlés szerint) elhagyható
    • 5 dl tejszín

    A díszítéshez:

    • meggyszemek
    • reszelt ét csoki
    • tejszínhab

    Elkészítése:

    Megsütjük a kakaós piskótát és hagyjuk kihűlni.
    A meggyléből kiveszünk egy pár evőkanálnyit és egy kis rumaromával keverve a piskóta lapokat meglocsoljuk. A töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit a pudingba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük.

    A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. A kihűlt pudinggal megkenjük a piskóta lapot,habzsák segítségével a tejszínhabból kb. 2 cm távolságra köröket nyomunk. Pár szem meggyet teszünk rá.A második lapnál ugyan így járunk el.Rátesszük a tetejét, majd az egészet bevonjuk a tejszínhabbal. A tejszínnel, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá