Fekete erdő torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
(egy 27 cm-es tortához:)

A piskótához:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál finom liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez:

  • 1 üveg magozott meggy befőtt
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • rumaroma(ízlés szerint) elhagyható
  • 5 dl tejszín

A díszítéshez:

  • meggyszemek
  • reszelt ét csoki
  • tejszínhab

Elkészítése:

Megsütjük a kakaós piskótát és hagyjuk kihűlni.
A meggyléből kiveszünk egy pár evőkanálnyit és egy kis rumaromával keverve a piskóta lapokat meglocsoljuk. A töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit a pudingba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük.

A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. A kihűlt pudinggal megkenjük a piskóta lapot,habzsák segítségével a tejszínhabból kb. 2 cm távolságra köröket nyomunk. Pár szem meggyet teszünk rá.A második lapnál ugyan így járunk el.Rátesszük a tetejét, majd az egészet bevonjuk a tejszínhabbal. A tejszínnel, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!