Hozzávalók:
(egy 27 cm-es tortához:)
A piskótához:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
Megsütjük a kakaós piskótát és hagyjuk kihűlni.
A meggyléből kiveszünk egy pár evőkanálnyit és egy kis rumaromával keverve a piskóta lapokat meglocsoljuk. A töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit a pudingba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük.
A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. A kihűlt pudinggal megkenjük a piskóta lapot,habzsák segítségével a tejszínhabból kb. 2 cm távolságra köröket nyomunk. Pár szem meggyet teszünk rá.A második lapnál ugyan így járunk el.Rátesszük a tetejét, majd az egészet bevonjuk a tejszínhabbal. A tejszínnel, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!