Fehér csokoládés mascarpone torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Kekszes réteg:
- 365 g zabkeksz
- 70 g vaj
Málnás ricottakrém:
- 250 g ricotta
- 150 g tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g cukor
- 200 g málna
Málnapüré:
- 220 g málna
- 150 g cukor
- 6 g zselatin
- 2 ek víz
Mascarpone krém:
- 500 g mascarpone
- 180 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 150 g fehér csokoládé
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Díszítés:
- 50 g étcsokoládé
- 50 g fehér csokoládé
- 100 g málna
Elkészítése: Keksz réteg
Először készítsük elő a tepsit. Egy 25 cm-s tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és kívülről jól tekerjük be alufóliába. Erre azért lesz szükség, mert vízgőz fölött fogjuk sütni.
A vajat tegyük be a mikróba, és melegítsük addig, amíg folyékony állagú nem lesz. Közben a kekszet törjük össze és dolgozzuk össze a folyékony vajjal. Ha kész van, akkor a sütőpapírral bélelt tortaforma aljára nyomkodjuk, és tegyük be 10 percre 180 fokos sütőbe elősütni.
Mialatt sül a kekszréteg, addig készítsük el a ricottás-málnás krémet. A ricottát dolgozzuk össze a tejföllel, cukorral, tojással. Robotgéppel, alacsony fokozaton jól keverjük össze az alapanyagokat, majd a málnát dobáljuk bele a krémbe.
Ha kész a krém, akkor mehet is rá az elősütött kekszrétegre. Mielőtt visszatennénk a sütőbe, állítsuk bele a tortaformánkat vízzel telített tepsibe. Nagyon fontos, hogy a formánk, amiben a torta fog sülni, jól legyen körbetekerve alufóliával, nehogy befolyjon a víz. Ebben a vízgőzben süssük 20 percig.
Eközben a málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint és főzzük össze. Ha letelt a 20 perc, öntsük a málnás pürét a ricotta rétegre.
Erre jöhet a mascarpone réteg. A krémsajtot keverjük el a cukorral, tojással és vaníliás cukorral. A fehér csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, és keverjük a mascarponés krémhez, majd az egész mehet a málnapürére. A tortát visszatesszük a sütőbe és 1 órán keresztül tovább sütjük.
A süteményt fehér csokoládé darabokkal, olvasztott étcsokoládéval és málnával díszítjük. A kész tortát pár órára hűtőbe tesszük, majd szeretettel tálaljuk.
A fehér csokoládés mascarpone torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 16 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »