Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehér csokoládés mascarpone torta recept

Fehér csokoládés mascarpone torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Kekszes réteg:

    • 365 g zabkeksz
    • 70 g vaj

    Málnás ricottakrém:

    • 250 g ricotta
    • 150 g tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 g cukor
    • 200 g málna

    Málnapüré:

    • 220 g málna
    • 150 g cukor
    • 6 g zselatin
    • 2 ek víz

    Mascarpone krém:

    • 500 g mascarpone
    • 180 g cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 150 g fehér csokoládé
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Díszítés:

    • 50 g étcsokoládé
    • 50 g fehér csokoládé
    • 100 g málna

    Elkészítése: Keksz réteg

    Először készítsük elő a tepsit. Egy 25 cm-s tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és kívülről jól tekerjük be alufóliába. Erre azért lesz szükség, mert vízgőz fölött fogjuk sütni.

    A vajat tegyük be a mikróba, és melegítsük addig, amíg folyékony állagú nem lesz. Közben a kekszet törjük össze és dolgozzuk össze a folyékony vajjal. Ha kész van, akkor a sütőpapírral bélelt tortaforma aljára nyomkodjuk, és tegyük be 10 percre 180 fokos sütőbe elősütni.

    Mialatt sül a kekszréteg, addig készítsük el a ricottás-málnás krémet. A ricottát dolgozzuk össze a tejföllel, cukorral, tojással. Robotgéppel, alacsony fokozaton jól keverjük össze az alapanyagokat, majd a málnát dobáljuk bele a krémbe.

    Ha kész a krém, akkor mehet is rá az elősütött kekszrétegre. Mielőtt visszatennénk a sütőbe, állítsuk bele a tortaformánkat vízzel telített tepsibe. Nagyon fontos, hogy a formánk, amiben a torta fog sülni, jól legyen körbetekerve alufóliával, nehogy befolyjon a víz. Ebben a vízgőzben süssük 20 percig.

    Eközben a málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint és főzzük össze. Ha letelt a 20 perc, öntsük a málnás pürét a ricotta rétegre.

    Erre jöhet a mascarpone réteg. A krémsajtot keverjük el a cukorral, tojással és vaníliás cukorral. A fehér csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, és keverjük a mascarponés krémhez, majd az egész mehet a málnapürére. A tortát visszatesszük a sütőbe és 1 órán keresztül tovább sütjük.

    A süteményt fehér csokoládé darabokkal, olvasztott étcsokoládéval és málnával díszítjük. A kész tortát pár órára hűtőbe tesszük, majd szeretettel tálaljuk.

    A fehér csokoládés mascarpone torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 304 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 34 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá