Fehér csokoládés mascarpone torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Fehér csokoládés mascarpone torta

Hozzávalók:
Kekszes réteg:

  • 365 g zabkeksz
  • 70 g vaj

Málnás ricottakrém:

  • 250 g ricotta
  • 150 g tejföl
  • 2 tojás
  • 200 g cukor
  • 200 g málna

Málnapüré:

  • 220 g málna
  • 150 g cukor
  • 6 g zselatin
  • 2 ek víz

Mascarpone krém:

  • 500 g mascarpone
  • 180 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 150 g fehér csokoládé
  • 2 tojás

Díszítés:

  • 50 g étcsokoládé
  • 50 g fehér csokoládé
  • 100 g málna

Elkészítése: Keksz réteg

Először készítsük elő a tepsit. Egy 25 cm-s tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és kívülről jól tekerjük be alufóliába. Erre azért lesz szükség, mert vízgőz fölött fogjuk sütni.

A vajat tegyük be a mikróba, és melegítsük addig, amíg folyékony állagú nem lesz. Közben a kekszet törjük össze és dolgozzuk össze a folyékony vajjal. Ha kész van, akkor a sütőpapírral bélelt tortaforma aljára nyomkodjuk, és tegyük be 10 percre 180 fokos sütőbe elősütni.

Mialatt sül a kekszréteg, addig készítsük el a ricottás-málnás krémet. A ricottát dolgozzuk össze a tejföllel, cukorral, tojással. Robotgéppel, alacsony fokozaton jól keverjük össze az alapanyagokat, majd a málnát dobáljuk bele a krémbe.

Ha kész a krém, akkor mehet is rá az elősütött kekszrétegre. Mielőtt visszatennénk a sütőbe, állítsuk bele a tortaformánkat vízzel telített tepsibe. Nagyon fontos, hogy a formánk, amiben a torta fog sülni, jól legyen körbetekerve alufóliával, nehogy befolyjon a víz. Ebben a vízgőzben süssük 20 percig.

Eközben a málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint és főzzük össze. Ha letelt a 20 perc, öntsük a málnás pürét a ricotta rétegre.

Erre jöhet a mascarpone réteg. A krémsajtot keverjük el a cukorral, tojással és vaníliás cukorral. A fehér csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, és keverjük a mascarponés krémhez, majd az egész mehet a málnapürére. A tortát visszatesszük a sütőbe és 1 órán keresztül tovább sütjük.

A süteményt fehér csokoládé darabokkal, olvasztott étcsokoládéval és málnával díszítjük. A kész tortát pár órára hűtőbe tesszük, majd szeretettel tálaljuk.