Hozzávalók:
Kekszes réteg:
Málnás ricottakrém:
Málnapüré:
Mascarpone krém:
Díszítés:
Elkészítése: Keksz réteg
Először készítsük elő a tepsit. Egy 25 cm-s tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és kívülről jól tekerjük be alufóliába. Erre azért lesz szükség, mert vízgőz fölött fogjuk sütni.
A vajat tegyük be a mikróba, és melegítsük addig, amíg folyékony állagú nem lesz. Közben a kekszet törjük össze és dolgozzuk össze a folyékony vajjal. Ha kész van, akkor a sütőpapírral bélelt tortaforma aljára nyomkodjuk, és tegyük be 10 percre 180 fokos sütőbe elősütni.
Mialatt sül a kekszréteg, addig készítsük el a ricottás-málnás krémet. A ricottát dolgozzuk össze a tejföllel, cukorral, tojással. Robotgéppel, alacsony fokozaton jól keverjük össze az alapanyagokat, majd a málnát dobáljuk bele a krémbe.
Ha kész a krém, akkor mehet is rá az elősütött kekszrétegre. Mielőtt visszatennénk a sütőbe, állítsuk bele a tortaformánkat vízzel telített tepsibe. Nagyon fontos, hogy a formánk, amiben a torta fog sülni, jól legyen körbetekerve alufóliával, nehogy befolyjon a víz. Ebben a vízgőzben süssük 20 percig.
Eközben a málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint és főzzük össze. Ha letelt a 20 perc, öntsük a málnás pürét a ricotta rétegre.
Erre jöhet a mascarpone réteg. A krémsajtot keverjük el a cukorral, tojással és vaníliás cukorral. A fehér csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, és keverjük a mascarponés krémhez, majd az egész mehet a málnapürére. A tortát visszatesszük a sütőbe és 1 órán keresztül tovább sütjük.
A süteményt fehér csokoládé darabokkal, olvasztott étcsokoládéval és málnával díszítjük. A kész tortát pár órára hűtőbe tesszük, majd szeretettel tálaljuk.