Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsokis mascaponés epertorta recept

Fehércsokis mascaponés epertorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tortalap:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál liszt
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 evőkanál kakópor

    Krém:

    • 25 dkg mascapone
    • 20 dkg fehércsokoládé
    • 0,5 üveg eperlekvár
    • 2 dl habtejszín
    • 1 cs zselatinfix

    Díszítéshez:

    • fondant

    Elkészítése:

    A lap hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, majd egy 20 cm-es formában megsütjük. Ha kihűlt két lapba vágjuk.

    A krémhez összeolvasztjuk a habtejszínt és a csokit, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a lekvárt és a mascarponét, csomómentesre keverjük, majd a zselatinfixet is beletesszük.

    Az egyik lapot visszatesszük a formába, megkenjük a krémmel, majd befedjük a másik lappal. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap bevonjuk fondanttal és ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá