Fehércsokis mascaponés epertorta recept
Hozzávalók:
Tortalap:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál kakópor
Krém:
- 25 dkg mascapone
- 20 dkg fehércsokoládé
- 0,5 üveg eperlekvár
- 2 dl habtejszín
- 1 cs zselatinfix
Díszítéshez:
- fondant
Elkészítése:
A lap hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, majd egy 20 cm-es formában megsütjük. Ha kihűlt két lapba vágjuk.
A krémhez összeolvasztjuk a habtejszínt és a csokit, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a lekvárt és a mascarponét, csomómentesre keverjük, majd a zselatinfixet is beletesszük.
Az egyik lapot visszatesszük a formába, megkenjük a krémmel, majd befedjük a másik lappal. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap bevonjuk fondanttal és ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


