Fehércsokis mascaponés epertorta recept

Hozzávalók:
Tortalap:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál kakópor
Krém:
- 25 dkg mascapone
- 20 dkg fehércsokoládé
- 0,5 üveg eperlekvár
- 2 dl habtejszín
- 1 cs zselatinfix
Díszítéshez:
- fondant
Elkészítése:
A lap hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, majd egy 20 cm-es formában megsütjük. Ha kihűlt két lapba vágjuk.
A krémhez összeolvasztjuk a habtejszínt és a csokit, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a lekvárt és a mascarponét, csomómentesre keverjük, majd a zselatinfixet is beletesszük.
Az egyik lapot visszatesszük a formába, megkenjük a krémmel, majd befedjük a másik lappal. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap bevonjuk fondanttal és ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »