Fehércsokis mascaponés epertorta recept

Hozzávalók:
Tortalap:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál kakópor
Krém:
- 25 dkg mascapone
- 20 dkg fehércsokoládé
- 0,5 üveg eperlekvár
- 2 dl habtejszín
- 1 cs zselatinfix
Díszítéshez:
- fondant
Elkészítése:
A lap hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, majd egy 20 cm-es formában megsütjük. Ha kihűlt két lapba vágjuk.
A krémhez összeolvasztjuk a habtejszínt és a csokit, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a lekvárt és a mascarponét, csomómentesre keverjük, majd a zselatinfixet is beletesszük.
Az egyik lapot visszatesszük a formába, megkenjük a krémmel, majd befedjük a másik lappal. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap bevonjuk fondanttal és ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »