Fehércsokis mascaponés epertorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tortalap:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál kakópor

Krém:

  • 25 dkg mascapone
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 0,5 üveg eperlekvár
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs zselatinfix

Díszítéshez:

  • fondant

Elkészítése:

A lap hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, majd egy 20 cm-es formában megsütjük. Ha kihűlt két lapba vágjuk.

A krémhez összeolvasztjuk a habtejszínt és a csokit, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a lekvárt és a mascarponét, csomómentesre keverjük, majd a zselatinfixet is beletesszük.

Az egyik lapot visszatesszük a formába, megkenjük a krémmel, majd befedjük a másik lappal. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap bevonjuk fondanttal és ízlés szerint díszítjük.