Fehércsoki torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 75 g cukor
- 75 g liszt
- 70 g olvasztott fehér csokoládé
Krém:
- 4 dl habtejszín
- 470 g fehér csokoládé
- 350 g túró
Díszítés:
- 6 db Raffaello golyó
- pirított mandula
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és az előzőleg felolvasztott fehér csokit, majd csomómentesre keverjük. Egy sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük a tésztát.
A tejszínt felfőzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a fehér csokit, és folyamatosan kevergetve megolvasztjuk. Belekeverjük a túrót, melyet érdemes áttörni, hogy a végeredmény még homogénebb és krémesebb legyen.
A keveréket eloszlatjuk a tésztán és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Én másnap a tortát bevontam pirított mandulával és a 6 Raffaello golyót szépen elhelyeztem a torta tetején.
Tipp:
Az alapötlet az Ízek és élmények blogról jött, bár pár dolgot módosítottam. A recept itt már az én verziómban szerepel.