Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehércsoki torta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 75 g cukor
    • 75 g liszt
    • 70 g olvasztott fehér csokoládé

    Krém:

    • 4 dl habtejszín
    • 470 g fehér csokoládé
    • 350 g túró

    Díszítés:

    • 6 db Raffaello golyó
    • pirított mandula

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és az előzőleg felolvasztott fehér csokit, majd csomómentesre keverjük. Egy sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük a tésztát.

    A tejszínt felfőzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a fehér csokit, és folyamatosan kevergetve megolvasztjuk. Belekeverjük a túrót, melyet érdemes áttörni, hogy a végeredmény még homogénebb és krémesebb legyen.

    A keveréket eloszlatjuk a tésztán és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Én másnap a tortát bevontam pirított mandulával és a 6 Raffaello golyót szépen elhelyeztem a torta tetején.

    Tipp:

    Az alapötlet az Ízek és élmények blogról jött, bár pár dolgot módosítottam. A recept itt már az én verziómban szerepel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá