Fehércsoki torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 tojás
  • 75 g cukor
  • 75 g liszt
  • 70 g olvasztott fehér csokoládé

Krém:

  • 4 dl habtejszín
  • 470 g fehér csokoládé
  • 350 g túró

Díszítés:

  • 6 db Raffaello golyó
  • pirított mandula

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és az előzőleg felolvasztott fehér csokit, majd csomómentesre keverjük. Egy sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt megsütjük a tésztát.

A tejszínt felfőzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a fehér csokit, és folyamatosan kevergetve megolvasztjuk. Belekeverjük a túrót, melyet érdemes áttörni, hogy a végeredmény még homogénebb és krémesebb legyen.

A keveréket eloszlatjuk a tésztán és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Én másnap a tortát bevontam pirított mandulával és a 6 Raffaello golyót szépen elhelyeztem a torta tetején.

Tipp:

Az alapötlet az Ízek és élmények blogról jött, bár pár dolgot módosítottam. A recept itt már az én verziómban szerepel.