Fatörzs torta recept

Hozzávalók:
Töltelék:
- 1/2 csomag vanillincukor
- 15 dkg csokoládé
- 4 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg margarin
Tészta:
Elkészítése:
5 tojássárgáját 15 dkg cukorral félóráig, habzásig keverünk, majd 1/2 csomag vanillincukrot, 2 marék zsemlemorzsát, fél csomag sütőport és az 5 tojás kemény habját keverjük hozzá. Papírral bélelt nagyobb tepsiben vékony piskótalapot sütünk, közepes tűznél.
Sütés után a lapokat a tepsi hosszában tenyérnyi széles csíkokra vágjuk. Őzgerincformát veszünk elő, melybe 1 réteg piskótalapot helyezünk, vastagon megkenjük az alábbi margarinos, csokoládékrémmel, utána ismét piskótalapot fektetünk a formába.
Újra réteget kenünk a krémből. Ezt addig folytatjuk, míg a forma tele lesz. Ekkor kevés töltelékkel megkenve, egy db piskótaszelettel betakarjuk.
Végezetül, ha kis gondot fordítunk a töltelékkel való munkára, a kész, s hideg helyen teljesen átfagyott sütemény (felszeletelve) olyan lesz, mint egy hosszában félbevágott fatörzs.
Töltelék:
5 tojássárgáját 25 dkg porcukorral, 4 dl tejjel, 15 dkg csokoládéval, fél csomag vanillincukorral sűrűre főzzük állandó keverés mellett.
Keverve kihűtjük és 25 dkg habosra kikevert margarint teszünk hozzá.
A kész, kiborított süteményt a töltelékkel kenjük meg kívülről, és hosszában villával hullámos vonalat húzunk díszítésül.
Marcipánból gombákat, csigákat formálunk, és azzal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »