Fatörzs torta recept

Hozzávalók:
Töltelék:
- 1/2 csomag vanillincukor
- 15 dkg csokoládé
- 4 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg margarin
Tészta:
Elkészítése:
5 tojássárgáját 15 dkg cukorral félóráig, habzásig keverünk, majd 1/2 csomag vanillincukrot, 2 marék zsemlemorzsát, fél csomag sütőport és az 5 tojás kemény habját keverjük hozzá. Papírral bélelt nagyobb tepsiben vékony piskótalapot sütünk, közepes tűznél.
Sütés után a lapokat a tepsi hosszában tenyérnyi széles csíkokra vágjuk. Őzgerincformát veszünk elő, melybe 1 réteg piskótalapot helyezünk, vastagon megkenjük az alábbi margarinos, csokoládékrémmel, utána ismét piskótalapot fektetünk a formába.
Újra réteget kenünk a krémből. Ezt addig folytatjuk, míg a forma tele lesz. Ekkor kevés töltelékkel megkenve, egy db piskótaszelettel betakarjuk.
Végezetül, ha kis gondot fordítunk a töltelékkel való munkára, a kész, s hideg helyen teljesen átfagyott sütemény (felszeletelve) olyan lesz, mint egy hosszában félbevágott fatörzs.
Töltelék:
5 tojássárgáját 25 dkg porcukorral, 4 dl tejjel, 15 dkg csokoládéval, fél csomag vanillincukorral sűrűre főzzük állandó keverés mellett.
Keverve kihűtjük és 25 dkg habosra kikevert margarint teszünk hozzá.
A kész, kiborított süteményt a töltelékkel kenjük meg kívülről, és hosszában villával hullámos vonalat húzunk díszítésül.
Marcipánból gombákat, csigákat formálunk, és azzal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »