Fahéjjas Zila torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 12 szeletes Zila torta forma
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- kevés sütőpor
Krém:
- 5 dkg cukor
- 5 dkg vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 3 dl tejszín
- olvasztott étcsokoládé vagy csokoládé öntet
- mézeskalács fűszer
- fahéj
Bevonás:
- 2 dl tejszín
- szeletelt mandula
Díszítés:
- mézeskalács csillag
- fahéj
Elkészítése:
Tészta:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd tovább tovább verjük.
Kézi habverővel a tojások sárgáját kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a fehérje habot. Ha egyneművé kevertük, akkor két részletben hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. Összekeverjük, majd kikent Zila tortaformába öntjük.
180 fokon 20 percig sütjük.
Krém:
A cukrot, a pudingport és a tejet összekeverjük, majd megfőzzük és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük, majd ha kihűlt a pudingunk hozzáadjuk. Ízesítjük olvasztott csokoládéval, mézeskalács fűszerrel és fahéjjal.
Betöltés:
Ha a tészta kihűlt a krémet az üregekbe töltjük sima csöves nyomózsákkal, majd a torta oldalán bekarcoljuk a szeleteket.
2 dl felvert tejszínhabbal megkenjük a torta tetejét, ezután a karcolásokat összekötjük a torta tetején, ezzel jelöljük, hogy hol vannak a szeletek, majd a torta oldalát is megkenjük tejszínhabbal, és körbeszórjuk a szeletelt mandulával.
A betöltött krémmel, tejszínhabbal és mézeskalács csillaggal díszítjük. A közepére pedig kartonpapírból kivágott csillagot körbe szitáljuk fahéjjal.