Fahéjjas Zila torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 12 szeletes Zila torta forma
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- kevés sütőpor
Krém:
- 5 dkg cukor
- 5 dkg vaníliás pudingpor
- 2,5 dl tej
- 3 dl tejszín
- olvasztott étcsokoládé vagy csokoládé öntet
- mézeskalács fűszer
- fahéj
Bevonás:
- 2 dl tejszín
- szeletelt mandula
Díszítés:
- mézeskalács csillag
- fahéj
Elkészítése:
Tészta:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd tovább tovább verjük.
Kézi habverővel a tojások sárgáját kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a fehérje habot. Ha egyneművé kevertük, akkor két részletben hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. Összekeverjük, majd kikent Zila tortaformába öntjük.
180 fokon 20 percig sütjük.
Krém:
A cukrot, a pudingport és a tejet összekeverjük, majd megfőzzük és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük, majd ha kihűlt a pudingunk hozzáadjuk. Ízesítjük olvasztott csokoládéval, mézeskalács fűszerrel és fahéjjal.
Betöltés:
Ha a tészta kihűlt a krémet az üregekbe töltjük sima csöves nyomózsákkal, majd a torta oldalán bekarcoljuk a szeleteket.
2 dl felvert tejszínhabbal megkenjük a torta tetejét, ezután a karcolásokat összekötjük a torta tetején, ezzel jelöljük, hogy hol vannak a szeletek, majd a torta oldalát is megkenjük tejszínhabbal, és körbeszórjuk a szeletelt mandulával.
A betöltött krémmel, tejszínhabbal és mézeskalács csillaggal díszítjük. A közepére pedig kartonpapírból kivágott csillagot körbe szitáljuk fahéjjal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


