Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas sárgabaracktorta recept

Fahéjas sárgabaracktorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál liszt

    Krém:

    • 1 cs vanília ízű pudingpor
    • 4 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 teáskanál őrölt fahéj

    Tetejére:

    • sárgabarack
    • 1 cs színtelen vagy sárga tortazselé
    • kekszmorzsa

    Elkészítése:
    A 6 tojásból piskótát keverünk és sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe simítva megsütjük. Ha kihűl, lehúzzuk róla a papírt, megkenjük a krémmel( elkészítése: a pudingot felfőzzük a tejben és ha kihűlt hozzákeverjük a kihabosított margarint a porcukorral) és 6 cm széles csíkokra szeljük föl. A krémhez a pudingot megfőzzük és ha kihűlt hozzákeverjük a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. Az első piskótacsíkot feltekerjük a többi csíkot pedig e köré. Így egy kerek tortát kapunk, aminek a tetejét és az oldalát is megkenjük a krémmel. Az oldalát kekszmorzsával szórhatjuk be. A torta tetejét kirakjuk barackszeletekkel, majd tortazselét öntünk rá és hűtőben dermesztjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá