Fahéjas sárgabaracktorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
Krém:
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Tetejére:
- sárgabarack
- 1 cs színtelen vagy sárga tortazselé
- kekszmorzsa
Elkészítése:
A 6 tojásból piskótát keverünk és sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe simítva megsütjük. Ha kihűl, lehúzzuk róla a papírt, megkenjük a krémmel( elkészítése: a pudingot felfőzzük a tejben és ha kihűlt hozzákeverjük a kihabosított margarint a porcukorral) és 6 cm széles csíkokra szeljük föl. A krémhez a pudingot megfőzzük és ha kihűlt hozzákeverjük a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. Az első piskótacsíkot feltekerjük a többi csíkot pedig e köré. Így egy kerek tortát kapunk, aminek a tetejét és az oldalát is megkenjük a krémmel. Az oldalát kekszmorzsával szórhatjuk be. A torta tetejét kirakjuk barackszeletekkel, majd tortazselét öntünk rá és hűtőben dermesztjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »