Fahéjas sárgabaracktorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt

Krém:

  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Tetejére:

  • sárgabarack
  • 1 cs színtelen vagy sárga tortazselé
  • kekszmorzsa

Elkészítése:
A 6 tojásból piskótát keverünk és sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe simítva megsütjük. Ha kihűl, lehúzzuk róla a papírt, megkenjük a krémmel( elkészítése: a pudingot felfőzzük a tejben és ha kihűlt hozzákeverjük a kihabosított margarint a porcukorral) és 6 cm széles csíkokra szeljük föl. A krémhez a pudingot megfőzzük és ha kihűlt hozzákeverjük a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. Az első piskótacsíkot feltekerjük a többi csíkot pedig e köré. Így egy kerek tortát kapunk, aminek a tetejét és az oldalát is megkenjük a krémmel. Az oldalát kekszmorzsával szórhatjuk be. A torta tetejét kirakjuk barackszeletekkel, majd tortazselét öntünk rá és hűtőben dermesztjük.