Eszterházy torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 30 dkg cukor
- 33 dkg darált dió
- 2 dkg liszt
- kevés konyak
Krém:
- 5 g zselatin por
- 5 dl víz
- 2,5 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 12 dkg cukor
- 30 dkg vaj
- 5 dkg darált dió
- 0,5 dl konyak
Csokimáz:
- 10 dkg csokoládé
- 3 ek étolaj
- kb 5 ek baracklekvár
Fehér csokimáz:
- 5 dkg fehér csokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tjásfehérjéket a cukorral habbá verjük, majd beleforgatjuk a diót és a lisztet, majd csomómentesre keverjük a masszát. 23 cm-es tortaformában 5 lapot sütünk előmelegített sütőben.
A krémhez a zselatint feloldjuk a vízben. A tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal. A tejet felforraljuk, majd a sárgás masszát belecsorgatjuk a tejbe, folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk. Még melegen belekeverjük a feloldott zselatint. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, alaposan kihabosítjuk, majd belekeverjük a diót és a konyakot, majd alaposan elkeverjük.
A lapokat meglocsoljuk kevés konyakkal, majd a krém 80 %-át betöltjük a lapok közé. A torta oldalát bekenjük a maradék krémmel.
A lekvárt felforraljuk, majd a torta tetejére simítjuk. A csokit felolvasztjuk az olajjal, majd a torta tetejére csorgatjuk spirál alakba. A fehér csokis mázat elkészítjük, majd azt is spirál alakban a torta tetejére csorgatjuk. Ezt követően a torta tetejének közepétől kiindulva fogpiszkálóval egyenes vonalakat húzunk a csokimasszában a torta széléhez. A maradék krémet habzsákba töltve díszíthetjük a torta szélét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »


