Erdei gyümölcsös, vaníliakrémes torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 púpozott ek kakaópor (cukrozatlan)
- 2 mk szódabikarbóna
- 2 mk sütőpor
Krém:
- 3,5 dl tej
- 1 csomag vanília ízű főzős pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 1 csomag vaníliás cukor
Továbbá:
- pár kanál szilvalekvár
- 1 csomag vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott 450 g-os)
Tetejére:
- kb. 2 dl habtejszín
- tortabevonó étcsoki (180 g-os)
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
Először is két szív alakú piskóta tésztát sütünk, egy natúrt és egy kakaósat.
A három tojást szétválasztjuk. A sárgáját 3 ek cukorral fehéredésik keverjük. A fehérjét kemény habbá felverjük. A 3 ek lisztbe belekeverjük az 1 mk szódabikarbónát és az 1 mk sütőport. A felvert habba beleöntjük a cukros tojássárgáját, majd óvatosan összekeverjük. Végül pedig a kevert lisztet beleszitáljuk a habba, és nagyon óvatosan (levegősen) összekeverjük az egészet. Beleöntjük a masszát a sütőformába, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük (tűpróba).
(Én a tetejére sütőpapírt tettem.)
Miközben sül, elkészítjük a másik adag piskóta masszát majdnem ugyanígy, csak a lisztbe kakaóport is keverünk.
Mikor megsült a tészta és langyosra kihűlt, óvatosan lehúzzuk róla a szilikont, és már önthetjük is bele a kakaós masszát, mehet a sütőbe sülni ugyanúgy, mint az első adag.
Közben nekiállunk elkészíteni a krémet. Egy lábosban feltesszük a tejet melegíteni, beleöntjük a pudingport, és sűrű pudinggá főzzük. Félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük. A teljesen kihűlt pudingot a cukros margarinnal robotgéppel jól összekeverjük. A krémet elfelezzük.
A natúr piskótalapot megkenjük szilvalekvárral, majd erre rákenjük a felezett krém felét, és a már kiolvadt gyümölcsöt rászórjuk. (Ha a tetejét ezzel szeretnénk díszíteni, akkor tegyünk félre.) Erre rákenjük a felezett krém másik felét. Ráhelyezzük a krémre a kakaós piskótát. (Kicsit óvatosan rányomkodjuk.)
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd 1 ek étolajjal jól összekeverjük, és kb. a torta felét leöntjük az olvasztott csokoládéval. Míg szárad a csoki, addig a megmaradt krémmel bekenjük az oldalát, és felverjük kemény habbá a tejszínt.
Mikor megkötött a csokoládé, tetszés szerint díszítjük a tetejét (oldalát) tejszínhabbal és gyümölccsel. Tetejére én pár szem epret tettem, de lehet az erdei gyümölcsből is tenni, ki mivel szeretné díszíteni.
Felszeletelés előtt a hűtőben tároljuk!
Sok sikert a torta elkészítéséhez!
Tipp:
Én az eperszemeket lekentem fehér étkezési zselatinnal, így szép fényesek lettek az eprek!