Erdei gyümölcsös joghurttorta recept

Hozzávalók:
- 20 dkg zabkeksz
- 10 dkg csokis linzer keksz
- 10 dkg vaj
- 5 dkg darált dió vagy mandula
- 2 pohár 400 g-os gyümölcsös joghurt
- 2 dl 33 %-os habtejszín (valódi tejszín)
- 1,5 csomag zselatin
- 1,5 dl víz
- 40 dkg mirelit erdei gyümölcskeverék
- 1 csipet levendulapor (vagy 1 csepp levendulaolaj)
- 5 dkg grillázs
Elkészítése:
A kekszeket zacskóba tettem, és sodrófával összetörtem (nem baj, ha nagyobb darabok maradnak benne). A vajat felolvasztottam, összekevertem a keksszel, hozzáadtam a darált diót, és egy nagyobb kapcsos tortaforma aljába nyomkodtam.
180 fokos, előmelegített sütőben kb 10 percig sütöttem. A sütőből kivéve hűlni hagytam.
A joghurtokat tálba tettem, elkevertem benne a csipet levendulaport, hozzákevertem a gyümölcskeverék felét (még fagyottan), a felvert tejszínt, a durvára összetört grillázst (én zacskóban húsklopfolóval törtem össze), és a vízben felfőzött zselatint.
A kihűlt kekszes alapra terítettem, a tetejét a maradék gyümölccsel megszórtam, és hűtőbe tettem kb 2-3 órára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »