Erdei gyümölcsös joghurttorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 20 dkg zabkeksz
- 10 dkg csokis linzer keksz
- 10 dkg vaj
- 5 dkg darált dió vagy mandula
- 2 pohár 400 g-os gyümölcsös joghurt
- 2 dl 33 %-os habtejszín (valódi tejszín)
- 1,5 csomag zselatin
- 1,5 dl víz
- 40 dkg mirelit erdei gyümölcskeverék
- 1 csipet levendulapor (vagy 1 csepp levendulaolaj)
- 5 dkg grillázs
Elkészítése:
A kekszeket zacskóba tettem, és sodrófával összetörtem (nem baj, ha nagyobb darabok maradnak benne). A vajat felolvasztottam, összekevertem a keksszel, hozzáadtam a darált diót, és egy nagyobb kapcsos tortaforma aljába nyomkodtam.
180 fokos, előmelegített sütőben kb 10 percig sütöttem. A sütőből kivéve hűlni hagytam.
A joghurtokat tálba tettem, elkevertem benne a csipet levendulaport, hozzákevertem a gyümölcskeverék felét (még fagyottan), a felvert tejszínt, a durvára összetört grillázst (én zacskóban húsklopfolóval törtem össze), és a vízben felfőzött zselatint.
A kihűlt kekszes alapra terítettem, a tetejét a maradék gyümölccsel megszórtam, és hűtőbe tettem kb 2-3 órára.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.