Erdei gyümölcsös joghurttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabkeksz
  • 10 dkg csokis linzer keksz
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg darált dió vagy mandula
  • 2 pohár 400 g-os gyümölcsös joghurt
  • 2 dl 33 %-os habtejszín (valódi tejszín)
  • 1,5 csomag zselatin
  • 1,5 dl víz
  • 40 dkg mirelit erdei gyümölcskeverék
  • 1 csipet levendulapor (vagy 1 csepp levendulaolaj)
  • 5 dkg grillázs

Elkészítése:

A kekszeket zacskóba tettem, és sodrófával összetörtem (nem baj, ha nagyobb darabok maradnak benne). A vajat felolvasztottam, összekevertem a keksszel, hozzáadtam a darált diót, és egy nagyobb kapcsos tortaforma aljába nyomkodtam.

180 fokos, előmelegített sütőben kb 10 percig sütöttem. A sütőből kivéve hűlni hagytam.

A joghurtokat tálba tettem, elkevertem benne a csipet levendulaport, hozzákevertem a gyümölcskeverék felét (még fagyottan), a felvert tejszínt, a durvára összetört grillázst (én zacskóban húsklopfolóval törtem össze), és a vízben felfőzött zselatint.

A kihűlt kekszes alapra terítettem, a tetejét a maradék gyümölccsel megszórtam, és hűtőbe tettem kb 2-3 órára.