Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres túrótorta recept

Epres túrótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg porcukor
    • 1,5 dl olaj
    • 1,5 dl víz
    • 25 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 50 dkg túró
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 dl habtejszín
    • 3 dl natúr joghurt
    • 4 csomag expressz zselatin fix
    • 30 dkg eper

    Díszítés:

    • 5 dl habtejszín
    • 20 szem eper
    • piros ételfesték

    Elkészítése:

    A piskótához a sárgákat a porcukorral kikeverjük, apránként hozzáadjuk a vizet, lisztet, sütőport és az olajat. Ezután óvatosan elkeverjük benne a tojásfehérjékből felvert habot. Kerek, 24 cm-es tortaformában sütjük, közepes hőfokon, majd kihűtjük a megsült piskótát, majd három lapba vágjuk.

    A krémhez a túrót a citrom héjával és levével, a cukorral, vaníliás cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és darabolt vagy pépesített epret. A zselatint jól elkeverjük benne. Kb fél órára betesszük a hűtőbe és ha kezd sűrűsödni, akkor belekeverjük a felvert tejszínt. Ha besűrűsödött megtöltjük a lapokat.

    A díszítéshez felverjük a tejszínt, elfelezzük és az egyik felébe annyi piros ételfestéket teszünk, hogy szép rózsaszín színe legyen. Felváltva használjuk a kétszínű tejszínhabot és félbevágott eperdarabokat fektetünk rá.

    Tipp:

    A piskótánál én úgy szoktam, hogy miután kikeverem a piskóta tésztát 3 részre osztom és úgy sütöm ki külön. Sokkal szebb és egyforma vastagságú tésztát kapunk.

    Az epres túrótorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 204 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá