Epres túrótorta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl víz
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl habtejszín
- 3 dl natúr joghurt
- 4 csomag expressz zselatin fix
- 30 dkg eper
Díszítés:
- 5 dl habtejszín
- 20 szem eper
- piros ételfesték
Elkészítése:
A piskótához a sárgákat a porcukorral kikeverjük, apránként hozzáadjuk a vizet, lisztet, sütőport és az olajat. Ezután óvatosan elkeverjük benne a tojásfehérjékből felvert habot. Kerek, 24 cm-es tortaformában sütjük, közepes hőfokon, majd kihűtjük a megsült piskótát, majd három lapba vágjuk.
A krémhez a túrót a citrom héjával és levével, a cukorral, vaníliás cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és darabolt vagy pépesített epret. A zselatint jól elkeverjük benne. Kb fél órára betesszük a hűtőbe és ha kezd sűrűsödni, akkor belekeverjük a felvert tejszínt. Ha besűrűsödött megtöltjük a lapokat.
A díszítéshez felverjük a tejszínt, elfelezzük és az egyik felébe annyi piros ételfestéket teszünk, hogy szép rózsaszín színe legyen. Felváltva használjuk a kétszínű tejszínhabot és félbevágott eperdarabokat fektetünk rá.
Tipp:
A piskótánál én úgy szoktam, hogy miután kikeverem a piskóta tésztát 3 részre osztom és úgy sütöm ki külön. Sokkal szebb és egyforma vastagságú tésztát kapunk.
Az epres túrótorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 12 g