Epres túrótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl víz
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 50 dkg túró
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 3 dl natúr joghurt
  • 4 csomag expressz zselatin fix
  • 30 dkg eper

Díszítés:

  • 5 dl habtejszín
  • 20 szem eper
  • piros ételfesték

Elkészítése:

A piskótához a sárgákat a porcukorral kikeverjük, apránként hozzáadjuk a vizet, lisztet, sütőport és az olajat. Ezután óvatosan elkeverjük benne a tojásfehérjékből felvert habot. Kerek, 24 cm-es tortaformában sütjük, közepes hőfokon, majd kihűtjük a megsült piskótát, majd három lapba vágjuk.

A krémhez a túrót a citrom héjával és levével, a cukorral, vaníliás cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és darabolt vagy pépesített epret. A zselatint jól elkeverjük benne. Kb fél órára betesszük a hűtőbe és ha kezd sűrűsödni, akkor belekeverjük a felvert tejszínt. Ha besűrűsödött megtöltjük a lapokat.

A díszítéshez felverjük a tejszínt, elfelezzük és az egyik felébe annyi piros ételfestéket teszünk, hogy szép rózsaszín színe legyen. Felváltva használjuk a kétszínű tejszínhabot és félbevágott eperdarabokat fektetünk rá.

Tipp:

A piskótánál én úgy szoktam, hogy miután kikeverem a piskóta tésztát 3 részre osztom és úgy sütöm ki külön. Sokkal szebb és egyforma vastagságú tésztát kapunk.