Epres túrós zebratorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
26 cm-es formához
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- 1 ek kakaó
Túrókrém:
- 400 g eper
- 500 g túró
- 2 dl tejföl
- 12 db lapzselatin
- 250 g teavaj (nem margarin ill. vaj, hanem csak teavaj!)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4,5 dl tej
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
Süssük meg a kakaós piskótát 4 tojásból: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a kakaóport, majd a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. 26 cm-es tortaformába téve 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A lapzselatint áztassuk egy kis vízbe.
A tejet melegítsük kéz langyosra, és tegyük bele a vízből kivett lapzselatint.
A túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a tojást, a szoba hőmérsékletű teavajat, illetve a cukrot robotgéppel csomómentesre keverjük ki.
A lapzselatint a tejjel együtt keverjük bele a túrókrémbe. Kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük még.
A krémet osszuk úgy ketté, hogy az eper mennyiségét is számoljuk hozzá. (Tehát ha az eperrel együtt 2200 g, akkor az egyik krém 1100 g lesz, míg a másik 700 g lesz.)
Az epret turmixoljuk össze, majd keverjük a kisebb krémhez.
A tészta közepére először öntsünk az epres krémből egy keveset, majd a sima túrósból szintén középre. Ezt ismételjük addig, amíg el nem fogy az összes krém.
Tegyük be a krémet a hűtőbe legalább egy éjszakára. Másnap szeletelhetjük.
Az epres túrós zebratorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


