Epres túrós zebratorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
26 cm-es formához
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- 1 ek kakaó
Túrókrém:
- 400 g eper
- 500 g túró
- 2 dl tejföl
- 12 db lapzselatin
- 250 g teavaj (nem margarin ill. vaj, hanem csak teavaj!)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4,5 dl tej
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
Süssük meg a kakaós piskótát 4 tojásból: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a kakaóport, majd a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. 26 cm-es tortaformába téve 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A lapzselatint áztassuk egy kis vízbe.
A tejet melegítsük kéz langyosra, és tegyük bele a vízből kivett lapzselatint.
A túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a tojást, a szoba hőmérsékletű teavajat, illetve a cukrot robotgéppel csomómentesre keverjük ki.
A lapzselatint a tejjel együtt keverjük bele a túrókrémbe. Kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük még.
A krémet osszuk úgy ketté, hogy az eper mennyiségét is számoljuk hozzá. (Tehát ha az eperrel együtt 2200 g, akkor az egyik krém 1100 g lesz, míg a másik 700 g lesz.)
Az epret turmixoljuk össze, majd keverjük a kisebb krémhez.
A tészta közepére először öntsünk az epres krémből egy keveset, majd a sima túrósból szintén középre. Ezt ismételjük addig, amíg el nem fogy az összes krém.
Tegyük be a krémet a hűtőbe legalább egy éjszakára. Másnap szeletelhetjük.
Az epres túrós zebratorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 14 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »