Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres túrós zebratorta recept

Epres túrós zebratorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    26 cm-es formához

    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek liszt
    • 4 ek cukor
    • 1 ek kakaó

    Túrókrém:

    • 400 g eper
    • 500 g túró
    • 2 dl tejföl
    • 12 db lapzselatin
    • 250 g teavaj (nem margarin ill. vaj, hanem csak teavaj!)
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4,5 dl tej
    • cukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    Süssük meg a kakaós piskótát 4 tojásból: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a kakaóport, majd a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. 26 cm-es tortaformába téve 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

    A lapzselatint áztassuk egy kis vízbe.

    A tejet melegítsük kéz langyosra, és tegyük bele a vízből kivett lapzselatint.
    A túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a tojást, a szoba hőmérsékletű teavajat, illetve a cukrot robotgéppel csomómentesre keverjük ki.
    A lapzselatint a tejjel együtt keverjük bele a túrókrémbe. Kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük még.

    A krémet osszuk úgy ketté, hogy az eper mennyiségét is számoljuk hozzá. (Tehát ha az eperrel együtt 2200 g, akkor az egyik krém 1100 g lesz, míg a másik 700 g lesz.)

    Az epret turmixoljuk össze, majd keverjük a kisebb krémhez.

    A tészta közepére először öntsünk az epres krémből egy keveset, majd a sima túrósból szintén középre. Ezt ismételjük addig, amíg el nem fogy az összes krém.

    Tegyük be a krémet a hűtőbe legalább egy éjszakára. Másnap szeletelhetjük.

    Az epres túrós zebratorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 205 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá