Epres túrós zebratorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

26 cm-es formához

Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 1 ek kakaó

Túrókrém:

  • 400 g eper
  • 500 g túró
  • 2 dl tejföl
  • 12 db lapzselatin
  • 250 g teavaj (nem margarin ill. vaj, hanem csak teavaj!)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 4,5 dl tej
  • cukor ízlés szerint

Elkészítése:

Süssük meg a kakaós piskótát 4 tojásból: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a kakaóport, majd a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. 26 cm-es tortaformába téve 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

A lapzselatint áztassuk egy kis vízbe.

A tejet melegítsük kéz langyosra, és tegyük bele a vízből kivett lapzselatint.
A túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a tojást, a szoba hőmérsékletű teavajat, illetve a cukrot robotgéppel csomómentesre keverjük ki.
A lapzselatint a tejjel együtt keverjük bele a túrókrémbe. Kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük még.

A krémet osszuk úgy ketté, hogy az eper mennyiségét is számoljuk hozzá. (Tehát ha az eperrel együtt 2200 g, akkor az egyik krém 1100 g lesz, míg a másik 700 g lesz.)

Az epret turmixoljuk össze, majd keverjük a kisebb krémhez.

A tészta közepére először öntsünk az epres krémből egy keveset, majd a sima túrósból szintén középre. Ezt ismételjük addig, amíg el nem fogy az összes krém.

Tegyük be a krémet a hűtőbe legalább egy éjszakára. Másnap szeletelhetjük.