Hozzávalók:
26 cm-es formához
Piskóta:
Túrókrém:
Elkészítése:
Süssük meg a kakaós piskótát 4 tojásból: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a kakaóport, majd a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. 26 cm-es tortaformába téve 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
A lapzselatint áztassuk egy kis vízbe.
A tejet melegítsük kéz langyosra, és tegyük bele a vízből kivett lapzselatint.
A túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a tojást, a szoba hőmérsékletű teavajat, illetve a cukrot robotgéppel csomómentesre keverjük ki.
A lapzselatint a tejjel együtt keverjük bele a túrókrémbe. Kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük még.
A krémet osszuk úgy ketté, hogy az eper mennyiségét is számoljuk hozzá. (Tehát ha az eperrel együtt 2200 g, akkor az egyik krém 1100 g lesz, míg a másik 700 g lesz.)
Az epret turmixoljuk össze, majd keverjük a kisebb krémhez.
A tészta közepére először öntsünk az epres krémből egy keveset, majd a sima túrósból szintén középre. Ezt ismételjük addig, amíg el nem fogy az összes krém.
Tegyük be a krémet a hűtőbe legalább egy éjszakára. Másnap szeletelhetjük.