Epres-túrós tora recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
Krémhez :
- 0,5 kg túró
- 0,5 kg eper
- 0,5 liter habtejszín
- 1 cshabfixáló
- néhány evőkanál cukor
Elkészítése:
A tojásokból, cukorból és a lisztből a szokásos módon piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában, majd megvárjuk amíg kihűl.
Közben a túrót belerakjuk egy tálba és rakunk bele néhány kanál cukrot. Aztán a habtejszínt felverjük kemény habbá, közben pedig beleszórjuk a habfixálót. Amikor ez kész összekeverjük a túrót és a tejszínt (botmixerrel). Én az epret villával nyomkodtam szét vagy botmixerrel ( az eper érettségétől függ). Végül az epret és a tejszínes-túrót összekeverjük.
Én a piskótát ketté vágtam és egyaránt bekentem a tetejét és az oldalát is a krémmel.
Díszítésképpen kitettem egy kis tálba tejszínt meg epret és azzal tetszőlegesen díszítettem a tortát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.