Epres, tejszínes torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
A krémhez:
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 25 dkg margarin
- 50 dkg eper
- 0,5 üveg rum aroma
A tetejére:
- 4 dl habtejszín
- tortadara, vagy reszelt ét csoki
- eperszemek
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tepsit, vagy tortaformát sütőpapírral kibéleljük. A lisztből, tojásból a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. (A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét habosra verjük, a sárgáját a cukorral kikeverjük, beletesszük a sütőporos lisztet, elkeverjük, végül beleforgatjuk a tojáshabot.) A tésztát a formába öntjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt róla, és hagyjuk hűlni.
Krém készítése:
Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a cukorral a csomagoláson leírtak szerint. A margarint felolvasztjuk, és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.
Összeállítás:
A tésztát három lapba vágjuk, a lapokat rumaromával meglocsoljuk, a krémet a tésztára kenjük. Rátesszük a szeletekre vágott epret, majd a másik lapot. Ezt még egyszer megismételjük. A tejszínt kemény habbá verjük, megkenjük vele a sütink tetejét, és megszórjuk tortadarával, vagy reszelt csokival.
Félbevágott eperrel és citromfűvel díszítjük. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy-két órára.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Az epres, tejszínes torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 16 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »