Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres, tejszínes torta recept

Epres, tejszínes torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 8 ek finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor

    A krémhez:

    • 5 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 ek cukor
    • 25 dkg margarin
    • 50 dkg eper
    • 0,5 üveg rum aroma

    A tetejére:

    • 4 dl habtejszín
    • tortadara, vagy reszelt ét csoki
    • eperszemek

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A tepsit, vagy tortaformát sütőpapírral kibéleljük. A lisztből, tojásból a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. (A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét habosra verjük, a sárgáját a cukorral kikeverjük, beletesszük a sütőporos lisztet, elkeverjük, végül beleforgatjuk a tojáshabot.) A tésztát a formába öntjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.

    Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt róla, és hagyjuk hűlni.

    Krém készítése:

    Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a cukorral a csomagoláson leírtak szerint. A margarint felolvasztjuk, és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.

    Összeállítás:

    A tésztát három lapba vágjuk, a lapokat rumaromával meglocsoljuk, a krémet a tésztára kenjük. Rátesszük a szeletekre vágott epret, majd a másik lapot. Ezt még egyszer megismételjük. A tejszínt kemény habbá verjük, megkenjük vele a sütink tetejét, és megszórjuk tortadarával, vagy reszelt csokival.

    Félbevágott eperrel és citromfűvel díszítjük. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy-két órára.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Az epres, tejszínes torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 220 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 15 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá