Epres, tejszínes torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
A krémhez:
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 25 dkg margarin
- 50 dkg eper
- 0,5 üveg rum aroma
A tetejére:
- 4 dl habtejszín
- tortadara, vagy reszelt ét csoki
- eperszemek
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tepsit, vagy tortaformát sütőpapírral kibéleljük. A lisztből, tojásból a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. (A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét habosra verjük, a sárgáját a cukorral kikeverjük, beletesszük a sütőporos lisztet, elkeverjük, végül beleforgatjuk a tojáshabot.) A tésztát a formába öntjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt róla, és hagyjuk hűlni.
Krém készítése:
Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a cukorral a csomagoláson leírtak szerint. A margarint felolvasztjuk, és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.
Összeállítás:
A tésztát három lapba vágjuk, a lapokat rumaromával meglocsoljuk, a krémet a tésztára kenjük. Rátesszük a szeletekre vágott epret, majd a másik lapot. Ezt még egyszer megismételjük. A tejszínt kemény habbá verjük, megkenjük vele a sütink tetejét, és megszórjuk tortadarával, vagy reszelt csokival.
Félbevágott eperrel és citromfűvel díszítjük. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy-két órára.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Az epres, tejszínes torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 16 g