Epres, tejszínes torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 ek cukor
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg eper
  • 0,5 üveg rum aroma

A tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • tortadara, vagy reszelt ét csoki
  • eperszemek

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tepsit, vagy tortaformát sütőpapírral kibéleljük. A lisztből, tojásból a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. (A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét habosra verjük, a sárgáját a cukorral kikeverjük, beletesszük a sütőporos lisztet, elkeverjük, végül beleforgatjuk a tojáshabot.) A tésztát a formába öntjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.

Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt róla, és hagyjuk hűlni.

Krém készítése:

Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a cukorral a csomagoláson leírtak szerint. A margarint felolvasztjuk, és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.

Összeállítás:

A tésztát három lapba vágjuk, a lapokat rumaromával meglocsoljuk, a krémet a tésztára kenjük. Rátesszük a szeletekre vágott epret, majd a másik lapot. Ezt még egyszer megismételjük. A tejszínt kemény habbá verjük, megkenjük vele a sütink tetejét, és megszórjuk tortadarával, vagy reszelt csokival.

Félbevágott eperrel és citromfűvel díszítjük. Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy-két órára.
Jó étvágyat kívánok hozzá!