Epres sajttorta recept

Hozzávalók:
20 cm-es formához:
- 10 dkg kakaós ízű keksz
- 4 babapiskóta
- 5 dkg margarin
Krém:
- 10 dkg mascarpone
- 2 dl tejföl
- 20 dkg porcukor
- 1 tk vanília aroma
- reszelt citromhéj
- fél citrom leve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Epres öntet:
- 50 dkg eper
- fél citrom leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor
- 1 ek keményítő
Elkészítése:
A kekszet és a babapiskótát összemorzsoljuk, majd a felolvasztott margarinnal elkeverjük. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beletesszük a kekszes masszát, kézzel jól elegyengetjük.
A mascarponét a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citromlével és a vanília aromával simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a tejfölt, végül pedig az egész tojást is.
Ezt a krémet a kekszes alapra öntjük, a tetejét elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 30-35 percig sütjük. Ha a teteje már kezd egy kis színt kapni, ki lehet venni a sütőből. (Én légkeveréses módban, 150 fokon, 30 percig sütöttem.) A formában hagyjuk teljesen kihűlni!
Az epret botmixerrel pépesítjük, majd hozzákeverjük a citromlevet, a vaníliás cukrot és ízlés szerinti mennyiségű porcukrot. Feltesszük a tűzre, és állandó keverés mellett pár percig főzzük.
A keményítőt simára keverjük egy pici vízzel, majd állandó keverés mellett az eperhez öntjük, és besűrítjük vele. (Egy kicsit folyósabb állagot kapjunk.)
A teljesen kihűlt torta tetejére kanalazunk az öntetből, majd eperszeletekkel díszítjük. A maradék öntetet tálaláskor külön kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »