Epres sajttorta recept

Hozzávalók:
20 cm-es formához:
- 10 dkg kakaós ízű keksz
- 4 babapiskóta
- 5 dkg margarin
Krém:
- 10 dkg mascarpone
- 2 dl tejföl
- 20 dkg porcukor
- 1 tk vanília aroma
- reszelt citromhéj
- fél citrom leve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Epres öntet:
- 50 dkg eper
- fél citrom leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor
- 1 ek keményítő
Elkészítése:
A kekszet és a babapiskótát összemorzsoljuk, majd a felolvasztott margarinnal elkeverjük. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beletesszük a kekszes masszát, kézzel jól elegyengetjük.
A mascarponét a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citromlével és a vanília aromával simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a tejfölt, végül pedig az egész tojást is.
Ezt a krémet a kekszes alapra öntjük, a tetejét elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 30-35 percig sütjük. Ha a teteje már kezd egy kis színt kapni, ki lehet venni a sütőből. (Én légkeveréses módban, 150 fokon, 30 percig sütöttem.) A formában hagyjuk teljesen kihűlni!
Az epret botmixerrel pépesítjük, majd hozzákeverjük a citromlevet, a vaníliás cukrot és ízlés szerinti mennyiségű porcukrot. Feltesszük a tűzre, és állandó keverés mellett pár percig főzzük.
A keményítőt simára keverjük egy pici vízzel, majd állandó keverés mellett az eperhez öntjük, és besűrítjük vele. (Egy kicsit folyósabb állagot kapjunk.)
A teljesen kihűlt torta tetejére kanalazunk az öntetből, majd eperszeletekkel díszítjük. A maradék öntetet tálaláskor külön kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »