Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres puncstorta recept

Epres puncstorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A vastagabb piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 1 cs sütőpor

    A vékonyabb piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 3 ek cukor
    • fél cs sütőpor

    A sziruphoz:

    • 30 dkg eperlekvár
    • 2 ek rum aroma
    • 1 narancs reszelt héja
    • 10 dkg aszalt eper apróra vágva

    A mázhoz:

    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • fél cs főzés nélküli puncs pudingpor
    • 1 ek tej

    Egyéb:

    • eperlekvár
    • 2 dl habtejszín
    • színes szórócukor

    Elkészítése:

    A piskótákat a szokásos módon elkészítjük és 26 cm átmérőjű tortakarikában megsütjük a két tortalapot. A vastagabb piskótának kivájjuk, kicsipkedjük a közepét óvatosan úgy, hogy kb 2 cm vastagságú piskóta maradjon a lap alján és oldalán, majd kikenjük eperlekvárral a belsejét.

    A sziruphoz felforrósítjuk a lekvárt. A tűzről levéve belekeverjük az aromát, az apróra vágott aszalt epret és belereszeljük a narancshéjat. Ebbe a szirupba forgatjuk a kivájt piskóta darabokat, majd betöltjük a lap közepébe. A vékonyabb piskótalapot megkenjük eperlekvárral, és befedjük vele a megtöltött tortát.

    A mázhoz a vajat, a porcukrot, a tejet és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk.

    A tortánkat tejszínhabbal színes cukorral dekoráljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá