Epres puncstorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A vastagabb piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 1 cs sütőpor
A vékonyabb piskótához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 3 ek cukor
- fél cs sütőpor
A sziruphoz:
- 30 dkg eperlekvár
- 2 ek rum aroma
- 1 narancs reszelt héja
- 10 dkg aszalt eper apróra vágva
A mázhoz:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- fél cs főzés nélküli puncs pudingpor
- 1 ek tej
Egyéb:
- eperlekvár
- 2 dl habtejszín
- színes szórócukor
Elkészítése:
A piskótákat a szokásos módon elkészítjük és 26 cm átmérőjű tortakarikában megsütjük a két tortalapot. A vastagabb piskótának kivájjuk, kicsipkedjük a közepét óvatosan úgy, hogy kb 2 cm vastagságú piskóta maradjon a lap alján és oldalán, majd kikenjük eperlekvárral a belsejét.
A sziruphoz felforrósítjuk a lekvárt. A tűzről levéve belekeverjük az aromát, az apróra vágott aszalt epret és belereszeljük a narancshéjat. Ebbe a szirupba forgatjuk a kivájt piskóta darabokat, majd betöltjük a lap közepébe. A vékonyabb piskótalapot megkenjük eperlekvárral, és befedjük vele a megtöltött tortát.
A mázhoz a vajat, a porcukrot, a tejet és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Még melegen a tészta tetejére simítjuk.
A tortánkat tejszínhabbal színes cukorral dekoráljuk.