Epres-joghurtos torta recept
Hozzávalók:
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1/2 kg eper
- 1 liter eperjoghurt
- 3 csomag habfixáló
- 1/2 liter habtejszín
- 2 evőkanál eperlekvár
- 25 dkg eper
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag piros zselatinpor
Elkészítése:
Egy nagy méretű tálban kemény habbá verjük a habtejszínt, lassan adagolva bele a habfixálót, majd a joghurtot, végül 10 dkg kockára vágott epret és a porcukrot is. Hűtőben pihentetjük míg a piskóta elkészül. A 4 megmosott tojásból a 8 dkg cukorból és lisztből, illetve a szódabikarbónából a szokásos módon piskótatésztát készítünk. Majd egy már előzőleg sütőpapírral kibélelt 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformában közepes lángon 20 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, majd leválasztjuk a formáról, hogy tálaláskor ne legyen probléma. Eltávolítjuk a sütőpapírt és a lisztes-vajas peremet is megtisztítjuk, végül gondosan visszacsatoljuk. A formában lévő tészta tetejét megkenjük a lekvárral, majd egyenletesen rátesszük a habos-joghurtos krémet. Tetszés szerinti formában kirakjuk rá a maradék epret, majd ráöntjük a langyos zselatint.
Sztori: Kisöcsém szinte minden évben ezt a tortát kéri tőlem. Nem a legolcsóbb, de az íze és a kinézete kárpótolja a pénztárcát! Jó étvágyat!