Epres-fehércsokis sajtkrémes torta recept
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 ek cukor
- 2 ek liszt
- 3 ek étkezési keményítő
- 1 kk sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet kardamom mag
A krémhez
- 2 dl tejszín
- 10 dkg vaj
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 3 ek cukor
- 1 vanília kikapart magja
- 10 dkg fehér csokoládé
- 3 dkg natúr pisztácia
- 30 dkg friss eper
- citromfű
Elkészítése:
A tojásokat a tojássárgával, cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal robotgéppel jó habosra felverjük, és az előre leszitált sütőporos lisztet elvegyítjük fakanállal benne, úgy, hogy sok levegő kerüljön bele. A kardamom magot is hozzákeverjük.
Kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté.
A tejszínt a csokival és a kikapart vaníliával felolvasztjuk gőz felett, majd 10 dkg vajat és a cukrot is hozzáadva sima krémmé keverjük. Teljesen kihűtjük, majd hűtőbe tesszük.
1-2 óra elteltével a krémet elkeverjük a sajtkrémmel. Megtöltjük a tortát, és az egészet bevonjuk a maradék krémmel.
Eperrel díszítjük, és pisztáciával megszórjuk.